Ο αγιασμός από τον Αρχιεπίσκοπο, οι μαθήτριες με τις μαντίλες και πολλά χαμόγελα στο πρώτο κουδούνι [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο αγιασμός από τον Αρχιεπίσκοπο, οι μαθήτριες με τις μαντίλες και πολλά χαμόγελα στο πρώτο κουδούνι [εικόνες]

Φωτογραφία: IntimeNews/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να αξιοποιήσουν τα χαρίσματά τους για το κοινό καλό κάλεσε τους μαθητές ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κατά την τέλεση του αγιασμού στα σχολεία, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τον αγιασμό στην Λεόντειο Σχολή στα Άνω Πατήσια και στα 15ο και 60ο Γυμνάσια και 15ο ΓΕΛ.

Ο αγιασμός από τον Αρχιεπίσκοπο, οι μαθήτριες με τις μαντίλες και πολλά χαμόγελα στο πρώτο κουδούνι [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στα συγκεκριμένα σχολεία σημειώνεται ότι μαθητές είναι και παιδιά προσφύγων, που βρέθηκαν στην τελετή για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με τα κορίτσια να φορούν τις μαντίλες τους.

Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος συνομίλησε με τα παιδιά, συζήτησαν διάφορα ζητήματα που τα απασχολούν δίνοντάς τους τις πατρικές του συμβουλές και ευχές.

Κορίτσια με μαντίλες, όπως επιβάλει η θρησκεία τους, πήγαν στο σχολείο τους

Υπογράμμισε επίσης, ότι υπάρχουν δύο είδη σοφίας, η σοφία που προέρχεται από τα γράμματα και τις επιστήμες και η άνωθεν Σοφία.

«Όταν συνδυάζονται αυτά τα δύο είδη Σοφίας δημιουργείται ο χαρισματικός άνθρωπος», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και κάλεσε τους μαθητές να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν τα χαρίσματά τους για το κοινό καλό, ενώ ευχήθηκε σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή σχολική χρονιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος δίνει ευχές στους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά
Ο αγιασμός από τον Αρχιεπίσκοπο, οι μαθήτριες με τις μαντίλες και πολλά χαμόγελα στο πρώτο κουδούνι [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Χαμόγελα και καλή διάθεση από τους μαθητές στον αγιασμό... Τα μαθήματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα
Ο αγιασμός από τον Αρχιεπίσκοπο, οι μαθήτριες με τις μαντίλες και πολλά χαμόγελα στο πρώτο κουδούνι [εικόνες] | iefimerida.gr 5

εικόνες: IntimeNews

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ