Φαρμακοποιοί: Ανεφάρμοστο το νέο σύστημα για τα γενόσημα - iefimerida.gr

Φαρμακοποιοί: Ανεφάρμοστο το νέο σύστημα για τα γενόσημα

μηχανογράφηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με βάση την ουσία και όχι την πατέντα καλούνται από σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ να συνταγογραφούν τα φάρμακα, ωστόσο οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν πως είναι αδύνατον να εφαρμοστεί το νέο σύστημα, αφού δεν έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ ισχυρίστηκε πως το νέο καθεστώς συνταγογράφησης δεν μπορεί να εφαρμοστεί προς το παρόν και κατηγόρησε τις αρμόδιες Αρχές για αδικαιολόγητη καθυστέρηση ως προς τη μηχανογράφηση.

Ο νόμος του υπουργείου Υγείας προβλέπει ότι οι γιατροί θα πρέπει να συνταγογραφούν βάσει της δραστικής ουσίας και εν συνεχεία οι φαρμακοποιοί θα χορηγούν στους ασθενείς το σκεύασμα με τη χαμηλότερη τιμή.

«Αυτό είναι μόνο στη θεωρία, γιατί επί της ουσίας δεν γίνεται τίποτα. Θα έπρεπε ο ΕΟΦ να έχει δώσει είτε σε CD είτε σε καταλόγους το φθηνότερο φάρμακο που αντιστοιχεί σε κάθε δραστική ουσία. Αυτό δεν υπάρχει» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κωνσταντίνος Κούβαρης.

«Δεν ξέρουμε το φθηνότερο φάρμακο που αντιστοιχεί στην κάθε δραστική ουσία» υπογράμμισε ο κ. Κούβαρης, ο οποίος σημείωσε πως το σύστημα θα έπρεπε να δίνει ηλεκτρονικά το φάρμακο με τη χαμηλότερη τιμή, κάτι που δεν γίνεται προς το παρόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ