Ερευνα: Το σύμπτωμα που κάθε άτομο με κατάθλιψη βιώνει και ελάχιστοι γνωρίζουν - iefimerida.gr

Ερευνα: Το σύμπτωμα που κάθε άτομο με κατάθλιψη βιώνει και ελάχιστοι γνωρίζουν

Δυο γυναίκες κάνουν βόλτα με το ποδήλατο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από συμπτώματα κατάθλιψης, ενώ περίπου ένας στους δέκα ανθρώπους παθαίνει κατάθλιψη κάποια στιγμή στη ζωή του.

Ωστόσο, υπάρχει πολύς κόσμος που έχει κατάθλιψη και δεν το γνωρίζει. Τα συμπτώματα της κατάθλιψης μπορεί να κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρά και να διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

Η κατάθλιψη είναι κάτι παραπάνω από το παροδικό αίσθημα στεναχώριας και απογοήτευσης που μας ταλαιπωρεί για μερικές ημέρες και μετά υποχωρεί.

Oλοι οι άνθρωποι παρουσιάζουν εναλλαγές στη διάθεσή τους, επηρεαζόμενοι από τις διάφορες δυσκολίες και καταστάσεις της καθημερινότητας, όμως η κατάθλιψη χαρακτηρίζεται από την επίμονη θλίψη και απελπισία που επιμένει για μήνες και που αποτελεί εμπόδιο σε μια ομαλή εργασιακή, κοινωνική και οικογενειακή ζωή.

Η κατάθλιψη δεν είναι μελαγχολία ή κακή διάθεση. Είναι ένα επίμονο αίσθημα θλίψης και απογοήτευσης.

Σχεδόν οι μισές από όλες τις περιπτώσεις κατάθλιψης δεν αναγνωρίζονται άμεσα και δεν αντιμετωπίζονται, όταν το 10% των ασθενών με κατάθλιψη αυτοκτονεί.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προβλέπει ότι η νόσος της κατάθλιψης, μέχρι το έτος 2020, θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα υγείας στον αναπτυσσόμενο κόσμο, το οποίο πιθανώς θα πληγεί περισσότερο από το 25% του συνολικού πληθυσμού.

Διαβάστε ποιο είναι το σύμπτωμα της κατάθλιψης που ελάχιστοι γνωρίζουν στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κατάθλιψη σύμπτωμα έρευνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ