Μετά την Υδρα, προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Σκόπελο και Τήνο - iefimerida.gr

Μετά την Υδρα, προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Σκόπελο και Τήνο

Η Υδρα/ Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα ηλεκτροδότησης εν μέσω τουριστικής περιόδου είτε αυτά οφείλονται σε βλάβες του συστήματος είτε σε βλάβες λόγω κακοκαιρίας.

Μετά το μπλακ άουτ στην Υδρα και ενώ είχαν προηγηθεί εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αττικής, Σκόπελος και Τήνος ήρθαν αντιμέτωπες με το ίδιο πρόβλημα.

Η ισχυρή νεροποντή που έπληξε τη Σκόπελο προκάλεσε προβλήματα στο δίκτυο βυθίζοντας στο σκοτάδι το νησί από τις 4 τα ξημερώματα και για περίπου έξι ώρες.

Οπως σημειώνει το thenewspaper.gr η βλάβη στο δίκτυο προκλήθηκε στις 4 τα ξημερώματα, ενώ συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα.
Το νησί αυτή την περίοδο είναι γεμάτο τουρίστες, κυρίως ξένους, ενώ τα καταστήματα που δεν διαθέτουν γεννήτρια αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα προϊόντα τους.

Την ίδια ώρα ο Δήμος Τήνου λόγω διακοπών ηλεκτροδότησης αντιμετώπιζει πρόβλημα στην υδροδότηση.

Οπως αναφέρει σε ενημέρωσή του προς τους κατοίκους υπάρχουν σοβαρές επιπλοκές και δυσλειτουργίες στις μονάδες αφαλάτωσης και επιφυλάσσεται να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια σε βάρος της ΔΕΗ

Η ανακοίνωση του Δήμου

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της πόλεως Τήνου ότι λόγω σοβαρών επιπλοκών και δυσλειτουργιών σε όλες τις μονάδες αφαλάτωσης, οι οποίες προκλήθηκαν από τις πολλαπλές & συνεχόμενες γενικές διακοπές ρεύματος, θα λάβουν χώρα σήμερα σταδιακές διακοπές στην παροχή ύδατος στην πόλη της Τήνου.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατό.

O Δήμος Τήνου επιφυλάσσεται να προβεί σε κάθε νόμιμη και απαραίτητη ενέργεια σε βάρος της Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Η ταλαιπωρία στην Υδρα και η ζημιά στον τουρισμό

Σχεδόν 35 ώρες χωρίς ρεύμα έμεινε η Υδρα με τους ξενοδόχους και τους επαγγελματίες να απειλούν με μηνύσεις, καθώς η ζημιά από τις διακοπές ρεύματος και κατά συνέπεια νερού προκάλεσαν τεράστια ζημιά.

Πολλοί επισκέπτες του νησιού βλέποντας ότι το πρόβλημα πήρε μεγάλες διαστάσεις εγκατέλειψαν το νησί ενώ πολλοί είναι αυτοί που ακύρωσαν τις κρατήσεις τους.

Τη μεγαλύτερη ζημιά την έχουν υποστεί οι επαγγελματίες οι οποίοι αφενός υφίσταντο άμεσες οικονομικές βλάβες μια και τα προϊόντα τους σάπισαν ενώ δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες. Οι επιχειρηματίες και οι ξενοδόχοι της Υδρας φαίνονται αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά, προκειμένου να αποζημιωθούν για τις ζημίες που υπέστησαν, αλλά και να ελεγχθούν οι υπεύθυνοι.

ΔΕΔΔΗΕ: Ιδιάζουσα περίπτωση η βλάβη στην Υδρα

«Ήταν πολύ δύσκολο να εντοπιστεί το σφάλμα, μπέρδευε τις ενδείξεις που είχαμε στα όργανα καταγραφής και εποπτείας του δικτύου» διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ και πρόσθεσε ότι «ενώ έγιναν μεγάλες προσπάθειες από τα συνεργεία με επιτόπιες επιθεωρήσεις σε όλο το δίκτυο, ήταν δύσκολο να βρεθεί το βραχυκύκλωμα, καθώς στο εναέριο καλώδιο δεν ήταν ορατό δια γυμνού οφθαλμού, δεν μπορούσαν να το δουν τα συνεργεία και έγιναν εξειδικευμένες μετρήσεις προκειμένου να εντοπιστεί».

«Η Ύδρα ταλαιπωρήθηκε πολύ τις τελευταίες ημέρες. Από την πλευρά μας έγινε ό,τι ήταν δυνατό, ο ΔΕΔΔΗΕ εξέφρασε τη λύπη του από την πρώτη στιγμή και θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει το νησί» είπε ο κ. Χατζηαργυρίου και επισήμανε ότι «υπάρχουν και τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος 3 ΜW (γεννήτριες ηλεκτροδότησης), που βρίσκονται πάνω στο πλοίο με δεξαμενές πετρελαίου, έτοιμα να τροφοδοτήσουν με ηλεκτρικό ρεύμα το νησί εάν χρειαστεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ