Τα διαζύγια παίρνουν... παράταση - Οι γάμοι κρατούν περισσότερο σήμερα - iefimerida.gr

Τα διαζύγια παίρνουν... παράταση - Οι γάμοι κρατούν περισσότερο σήμερα

Πήρε παράταση... το διαζύγιο - Ο γάμος κρατάει περισσότερο σήμερα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οχι στα επτά, όπως όλοι πίστευαν μέχρι σήμερα, αλλά στα οκτώ χρόνια και οκτώ μήνες εμφανίζονται τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις των παντρεμένων ζευγαριών, βάσει μιας νέας έρευνας που διεξήχθη.

Ο λόγος που ο έγγαμος βίος παίρνει παράταση; Μα γιατί οι άνθρωποι παντρεύονται πλέον σε μεγαλύτερη ηλικία από ότι στο παρελθόν και είναι επομένως ωριμότεροι και διατεθειμένοι να κάνουν περισσότερες υποχωρήσεις προκειμένου να μη φθάσουν στο διαζύγιο.

Ο μύθος λοιπόν του «επτά χρόνια φαγούρα», που μεταφράζεται στο ότι τα ζευγάρια μετά από επτά χρόνια, σε πολλές περιπτώσεις, αρχίζουν να ξύνουν τα νύχια τους για καυγά, και όχι σπάνια να οδεύουν προς το διαζύγιο, καταρρίπτεται.

Σήμερα, σύμφωνα με τελευταία μελέτη που έγινε στην Αυστραλία, η διάρκεια του ασυννέφιαστου ουρανού των παντρεμένων, κρατά λίγο περισσότερο, δηλαδή οκτώ χρόνια και οκτώ μήνες.

Αυτό αποδίδεται στο ότι οι άνθρωποι σήμερα παντρεύονται σε μεγαλύτερη ηλικία, λόγω σπουδών και μακρύτερης διαμονής στην πατρική εστία, επομένως, χωρίζουν και σε μεγαλύτερη ηλικία.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι κατά μέσον όρο, οι γυναίκες χωρίζουν στα 38 τους χρόνια, ενώ οι άντρες στα 40.

Με το να παντρεύονται σε μεγαλύτερη ηλικία, καταλήγουν οι ερευνητές, είναι οπωσδήποτε ωριμότεροι και δεν καταφεύγουν με την πρώτη δυσκολία που αντιμετωπίζει η σχέση τους, στο διαζύγιο. Προσπαθούν να βρουν λύση στα προβλήματά τους για να μη διαλυθεί η οικογένεια και για να μη βρεθούν σε ασθενέστερη οικονομική θέση με τη μοιρασιά της περιουσίας.

Επίσης, οι μπαμπάδες καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια, από ότι πριν 20- 30 χρόνια, να μη διαλυθεί ο γάμος, δεδομένου ότι στην πλειονότητα είναι εκείνοι που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση αναφορικά με την επιμέλεια των παιδιών.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, έχουν διπλασιαστεί, από το 1992, οι ντε φάκτο σχέσεις, ενώ οι πολιτικοί γάμοι υπερισχύουν κατά πολύ των θρησκευτικών. Πιο συγκεκριμένα, το 69% των γάμων που τελέστηκαν το 2010, ήταν πολιτικοί, ενώ μόνο 31% των μελλονύμφων ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας, το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ακόμη, μαμάδες γίνονται οι σημερινές γυναίκες, κατά μέσο όρο σε ηλικία 28,8 ετών, ενώ το 1990 αποκτούσαν το πρώτο τους παιδί, κατά μέσο όρο, στα 27,6.

Οι αναλυτές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά είναι εκείνα που πληρώνουν τα σπασμένα του διαζυγίου, δεδομένου ότι ένα παιδί ανά επτά οικογένειες, μένει σε σπίτι με τον ένα μόνο γονέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ