Tσαβούσογλου: Ο Τραμπ συντηρεί την αντιπαράθεση με την Τουρκία για εκλογικό όφελος - iefimerida.gr

Tσαβούσογλου: Ο Τραμπ συντηρεί την αντιπαράθεση με την Τουρκία για εκλογικό όφελος

O υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου/Φωτογραφία αρχείου: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βολές κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι συντηρεί εσκεμμένα την αντιπαράθεση με την Τουρκία, ώστε να την αξιοποιήσει πολιτικά στις επικείμενες εκλογές για το Κογκρέσο εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν να λύσουν τα προβλήματα (με την Τουρκία). Θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα θέματα στις εκλογές», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του Ίβιτσα Ντάτσιτς, στα εγκαίνια του Τιμητικού Προξενείου της Σερβίας στη νότια επαρχία της Αττάλειας, την Κυριακή, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet.

«Αλλά δεν έχουμε προβλήματα με τους ανθρώπους των ΗΠΑ που έχουν αρχίσει να βλέπουν την πραγματικότητα. Θα πρέπει να είναι ο λαός των ΗΠΑ. που θα δώσει την απαραίτητη απάντηση, όχι εμείς», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου. Επίσης κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι προτιμά να απειλεί τους εταίρους της, ενώ αντίθετα η τουρκική πλευρά επιδιώκει την επίλυση προβλημάτων και αντιτίθεται στην λογική των επιβολών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ