«Σαρωτική» η επιχείρηση - σκούπα της Αστυνομίας στο Κέντρο της Αθήνας - iefimerida.gr

«Σαρωτική» η επιχείρηση - σκούπα της Αστυνομίας στο Κέντρο της Αθήνας

Λήξη 1ης ημέρας για την επιχείρησης σκούπα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με πάνω από 400 προσαγωγές «έκλεισε» η πρώτη μέρα, της μεγάλης επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των παράνομων μεταναστών.

Μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα, στην Ομόνοια, την Κυψέλη, τη Σοφοκλέους, την ΑΣΟΕΕ και τις γύρω περιοχές οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, της τροχαίας και του τμήματος Ασφαλείας, προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που έγιναν την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 415 προσαγωγές για διάφορα αδικήματα και 86 για παρεμπόριο. Επίσης, συνελέηφθησαν 15 άτομα για ληστείες, κλοπές, κατοχή ναρκωτικών κ.ά., 13 άτομα για παράβαση του νόμου περί εκδδομένων και 6 για παρεμπόριο.

Την ίδια ώρα, «στόχο» της αστυνομίας αποτελούν περί τα 140 κτίρια και πάλι στο κέντρο των Αθηνών, τα οποία έχουν χαρακτηρισθεί ως «υγειονομικές βόμβες».

Ειδικότερα σε πέντε διαμερίσματα δύο πολυκατοικιών, στις οδούς Μάρνη και Σηλυβρίας, βρέθηκαν στοιβαγμένοι 28 αλλοδαποί (11 υπήκοοι Σομαλίας, 3 Αφγανιστάν, 9 Αλγερίας, 2 Μαρόκου και 3 Μπαγκλαντές), οι οποίοι βρίσκονται παράνομα στη χώρα.

Ο έλεγχος της αστυνομίας στα κτίρια έχει ξεκινήσει από την Τετάρτη ενώ έχουν υποβληθεί ήδη μηνύσεις εις βάρος δύο Ελλήνων και δύο αλλοδαπών γιατί παρείχαν κατάλυμα ένατι χρηματικού ποσού σε διαμερίσματα δύο πολυκατοικιών, σε 28 αλλοδαπούς, οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ