Οι Ευρωπαίοι πίνουν το περισσότερο αλκοόλ σε όλον τον πλανήτη! - iefimerida.gr

Οι Ευρωπαίοι πίνουν το περισσότερο αλκοόλ σε όλον τον πλανήτη!

αλκοόλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πιο «γερά ποτήρια» του κόσμου αποδεικνύονται οι Ευρωπαίοι σύμφωνα με έκθεση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας,, ο οποίος «χρεώνει» κάθε κάτοικο της Γηραιάς Ηπείρου, με σχεδόν τρία ποτήρια κρασί ημερησίως.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι κάτοικοι της Ευρώπης συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο μέρος του πλανήτη, καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ από όλους, με συγκεκριμένη ποσότηατ τα 12,5 λίτρα καθαρού αλκοόλ ημερησίως.

Μάλιστα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά η μέση κατανάλωση είναι σχεδόν διπλάσια του μέσου παγκόσμιου όρου. Ωστόσο, στο εσωτερικό της Γηραιάς Ηπείρου υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα επίπεδα κατανάλωσης από περιοχή σε περιοχή καθώς και διαφορές στο πόσο συχνά, πού και πότε πίνουν οι Ευρωπαίοι.

Οι μεγαλύτεροι πότες καταγράφονται στην κεντρική-ανατολική και ανατολική Ευρώπη με κατανάλωση 14,5 λίτρα καθαρού αλκοόλ ανά ενήλικα τον χρόνο σε σύγκριση με 12,4 λίτρα στην κεντρική-δυτική και δυτική Ευρώπη, 11,2 λίτρα στη νότια Ευρώπη και 10,4 λίτρα στις σκανδιναβικές χώρες.

Οι σκανδιναβικές χώρες, πάντως, σκοράρουν 2,8 στην επικίνδυνη κατανάλωση αλκοόλ με κλίμακα το 1 ως λιγότερο επιβλαβές και το 5 ως περισσότερο, ενώ η κεντρική-ανατολική και η ανατολική Ευρώπη 'σκόραρε' λίγο πιο πάνω από το 2,9.

Η κεντρική-δυτική και η δυτική Ευρώπη και η νότια Ευρώπη κατέγραψαν σκορ στην επικίνδυνη κατανάλωση αλκοόλ 1,5 και 1,1 αντίστοιχα.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι στην ΕΕ σχεδόν το 12% όλων των θανάτων το 2004 μεταξύ ανθρώπων ηλικίας 15 με 64 αποδίδονται στο αλκοόλ, δηλαδή 1 στους 7 θανάτους για τους άνδρες και 1 σε 13 για τις γυναίκες.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από την χρήση του αλκοόλ, γεγονός που αναλογεί σε 3,8% όλων των θανάτων, σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία του ΠΟΥ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ