Θέλετε να χάσετε κιλά; Δοκιμάστε Hot yoga - iefimerida.gr

Θέλετε να χάσετε κιλά; Δοκιμάστε Hot yoga

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπόσχεται ότι δεν θα φαίνεστε μόνο καλύτερα, αλλά θα αισθάνεστε και καλύτερα.

Της Αϊνόλας Τερζοπούλου

Είναι η τελευταία τάση στη γιόγκα και θεωρείται ό,τι πιο hot στο χώρο, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Τόσο ώστε λένε ότι ακόμα και η Μαντόνα -και όχι μόνο-, που ήταν πιστή οπαδός της κουνταλίνι, την έβαλε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά της. Ο λόγος; Προσφέρει όλα τα οφέλη των ασκήσεων, των δυναμικών και των στατικών για μια καλή φυσική κατάσταση, συν κάτι ακόμα. Την απώλεια βάρους, για να αποκτήσουμε ένα όμορφο και υγιές σώμα. Ωστόσο, θα πρέπει να ιδρώσετε. Και πολύ μάλιστα. Γιατί η ζέστη είναι το στοιχείο που κάνει τη hot yoga να διαφέρει από τα άλλα είδη.

Οι ασκήσεις γίνονται αποκλειστικά σε κλειστό χώρο που θερμαίνεται στους 40 βαθμούς Κελσίου και με υγρασία περίπου 50%. Και εδώ βασίζεται όλη η φιλοσοφία της. Με τη ζέστη αυξάνονται οι παλμοί και το σώμα, δουλεύοντας περισσότερο για να διατηρήσει τη θερμορύθμιση, καίει περισσότερες θερμίδες. Πρωτοπόρος αυτού του είδους γιόγκα θεωρείται η Bikram, που την ανέπτυξε ο Bikram Choudhury τη δεκαετία του ‘70, με τη διάδοσή της ωστόσο στο δυτικό κόσμο διαφοροποιήθηκε και παρουσιάστηκαν και άλλα είδη hot yoga. Από τις πιο διαδεδομένες είναι η Absolute, εμπλουτισμένη με πιο πολλές ασκήσεις, οι οποίες εκτελούνται με ροή.

Το πρώτο στούντιο hot yoga άνοιξε πριν από λίγο καιρό στο Νέο Ψυχικό. Είναι Σάββατο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και στον μίνιμαλ χώρος υποδοχής του στούντιο έχουν αρχίσει να μαζεύονται νεαρές κοπέλες αλλά και γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Ανάμεσά τους και μερικοί άνδρες. Οι περισσότεροι κάνουν γιόγκα, έχουν έρθει προετοιμασμένοι και δείχνουν ενθουσιασμένοι που θα δοκιμάσουν κάτι καινούργιο. Οι υπόλοιποι είναι περίεργοι. Όλοι προμηθεύονται μπουκάλια με νερό πριν μπουν στη θερμαινόμενη αίθουσα .
«Είναι απαραίτητο πριν και μετά το μάθημα να πίνουν πολύ νερό, γιατί θα χάσουν αρκετά υγρά από τον οργανισμό τους λόγο της ζέστης και της εφίδρωσης που θα προκληθεί», εξηγεί η Ελένη Πρέκα, δασκάλα hot yoga και ιδιοκτήτρια του Hot Yoga Athens. Η ζέστη κάνει το σώμα να κάψει περισσότερες θερμίδες χωρίς να επιβαρυνθούν σημεία του σώματος όπως μπορεί να γίνει με άλλες αερόβιες ασκήσεις. Σε βαθύτερο επίπεδο, βοηθάει στην απομάκρυνση τοξινών από τον οργανισμό και σε συνδυασμό με τις αναπνοές διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και την καλύτερη οξυγόνωση των οργάνων. Ως αποτέλεσμα, έχει λιγότερα πρηξίματα και πιο λαμπερή επιδερμίδα. Παράλληλα, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα που μαθαίνει να λειτουργεί σε ένα δύσκολο επίπεδο. Επιπλέον, αποφεύγονται ενοχλήσεις και τραυματισμοί που μπορούν να παρουσιαστούν στην εκτέλεση μιας άσκησης όταν οι μύες είναι κρύοι. Με αυτό τον τρόπο οι διατάσεις γίνονται πιο εύκολα, αυξάνοντας την ευλυγισία.

Όλα τα παραπάνω ακούγονται πολύ καλά, ωστόσο ας μην ξεχνάμε ότι η προσπάθεια να χάσουμε κιλά πρέπει να συνοδεύεται με σωστή διατροφή για να έχουμε την εμφάνιση που επιθυμούμε

(Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη hot yoga και την παράδοση μαθημάτων www.hot-yoga.gr)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα Φαγητό Madonna yoga κιλά δίαιτα hot yoga fitness
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ