Ζιμπάμπουε: Συγκρούσεις με νεκρούς μετά τις εκλογές -Βγήκε ο στρατός στους δρόμους [εικόνες] - iefimerida.gr

Ζιμπάμπουε: Συγκρούσεις με νεκρούς μετά τις εκλογές -Βγήκε ο στρατός στους δρόμους [εικόνες]

Αιματηρές συγκρούσεις στη Ζιμπάμπουε μετά τις εκλογές (Φωτογραφία: AP/ Tsvangirayi Mukwazhi)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε, Χαράρε, στις αιματηρές διαδηλώσεις που ξέσπασαν μετά τις εκλογές.

Στους δρόμους της πόλης ξέσπασαν συγκρούσεις, ανάμεσα στους υποστηρικτές του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, που κατηγορεί το κυβερνών κόμμα για νοθεία.

Αρχικά οι αστυνομικές δυνάμεις και έπειτα ο στρατός κυνηγούσε το πλήθος στην πρωτεύουσα Χαράρε, χτυπώντας διαδηλωτές και δημοσιογράφους αδιακρίτως, τραυματίζοντας έναν δημοσιογράφο του BBC. Ο στρατός παρέταξε τεθωρακισμένα οχήματα και έκανε χρήση δακρυγόνων. Οι υποστηρικτές του MDC έκαιγαν λάστιχα στους δρόμους και πέταγαν πέτρες στην αστυνομία.

Ζιμπάμπουε: Συγκρούσεις με νεκρούς μετά τις εκλογές -Βγήκε ο στρατός στους δρόμους [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ζιμπάμπουε: Συγκρούσεις με νεκρούς μετά τις εκλογές -Βγήκε ο στρατός στους δρόμους [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters και στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από πυρά που δέχθηκε από στρατιώτες.

«Έχουμε πληροφορίες ότι έξι άνθρωποι δέχθηκαν πυροβολισμούς και δύο είναι νεκροί», δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ο Τεντάι Μπιτί, στέλεχος του αντιπολιτευόμενου Κινήματος για τη Δημοκρατική Αλλαγή (MDC).

Ζιμπάμπουε: Συγκρούσεις με νεκρούς μετά τις εκλογές -Βγήκε ο στρατός στους δρόμους [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ζιμπάμπουε: Συγκρούσεις με νεκρούς μετά τις εκλογές -Βγήκε ο στρατός στους δρόμους [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Νωρίτερα σήμερα η εκλογική επιτροπή της χώρας ανακοίνωσε ότι το Zanu-PF, το κυβερνών κόμμα από την ανεξαρτησία της Ζιμπάμπουε το 1980, κέρδισε την πλειοψηφία σε κοινοβουλευτικές έδρες στις εκλογές της Δευτέρας. Εντούτοις, ο νικητής των προεδρικών εκλογών δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Ο ηγέτης του MDC Νέλσον Σαμίζα με ανάρτηση στo Twitter τόνισε ότι κέρδισε τη «λαϊκή ψήφο» στις εκλογές της Δευτέρας και απείλησε ότι δεν θα δεχτεί την νίκη του Zanu-PF.

Πηγή: ΑΠΕ/ dpa-Reuters-AFP
Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζιμπάμπουε Εκλογές διαδηλώσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ