Κάθε φορά που ροχαλίζεις, ένας αρκούδος θα σε χαστουκίζει [βίντεο] - iefimerida.gr

Κάθε φορά που ροχαλίζεις, ένας αρκούδος θα σε χαστουκίζει [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι άλλο θα δούμε από τους Ιάπωνες; Με την τεχνολογία να είναι το φετίχ αυτού του λαού, σκέφτονται και κάνουν πράξη, κάθε τρέλλα που τους έρχεται στο μυαλό. Αυτήν την φορά δημιούργησαν έναν μηχανικό αρκούδο - μαξιλάρι που θα σε χαστουκίζει κάθε φορά που ξεκινάς να ροχαλίζεις στον ύπνο σου.

Όπως δημοσιεύει το iatropedia.gr, το συγκεκριμένο ρομποτάκι, θα μας προστατεύει από το ροχαλητό αλλά και την υπνική άπνοια. Η αποφρακτική άπνοια ύπνου, αλλά και το ροχαλητό είναι καταστάσεις, όχι μόνο δυσάρεστες για όσους ...κοιμούνται δίπλα μας, αλλά και για εμάς τους ίδιους, αφού επιβαρύνουν τον οργανισμό, δεν τον αφήνουν να ξεκουραστεί, και μακροπρόθεσμα ενδέχεται να δημιουργήσουν καρδιαγγειακά και όχι μόνο προβλήματα.

Στην Ιαπωνία λοιπόν φαίνεται ότι βρήκαν μια λύση, που δεν απαιτεί χειρουργείο, ή μάσκα ύπνου. Ένα μαξιλάρι ρομπότ, που έχει τη μορφή ενός λούτρινου αρκούδου. Το αρκουδάκι το οποίο συνδέεται με ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή, μετράει κάθε στιγμή που κοιμόμαστε, τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα μας. Όταν διαπιστώσει ότι το οξυγόνο πέφτει και αρχίζει να εμφανίζεται κίνδυνος, το αρκουδάκι, μας χαϊδεύει απαλά στο πρόσωπο για να αλλάξουμε πλευρό.

Εάν η κατάσταση συνεχιστεί το αρκουδάκι λαμβάνει δραστικότερα μέτρα. Δεν μας χαϊδεύει, αλλά αρχίζει να μας ρίχνει ...σφαλιάρες. Για να λειτουργήσει το σύστημα θα πρέπει να συνδέσουμε τον δείκτη μας με το «οξύμετρο», το οποίο μετράει το οξυγόνο στο αίμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ