Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ θα διεξάγει «διμέτωπο» εκλογικό αγώνα - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ θα διεξάγει «διμέτωπο» εκλογικό αγώνα

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ θα διεξάγει «διμέτωπο» πολιτικό αγώνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Διμέτωπο» εκλογικό αγώνα προς τα αριστερά και τα δεξιά, θα διεξάγει το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι υπάρχει η ανάγκη της μετάβασης από το Μνημόνιο σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τα όσα συζητήθηκαν στην τετράωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, το κεντρικό δίλημμα των εκλογών συνίσταται στο πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος και όχι στο σχήμα διακυβέρνησης.

Οταν η συζητηση επικεντρώθηκε στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τα μέτρα που μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως αν είχαν προχωρήσει έγκαιρα οι διαρθρωτικές αλλαγές, «θα είχαμε αποφύγει τα οριζόντια μέτρα», ενώ τόνισε ότι τώρα πλέον υπάρχει η ανάγκη να ληφθούν αντισταθμιστικά μέτρα «ώστε να διαφυλαχθούν οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών».

Αναφερόμενος, εν τάχει στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επισήμανε ότι «τα προβλήματα της Ευρώπης εντοπίζονται από τη Συμφωνία του Μάαστριχτ».

Στο πλαίσιο της οργανωτικής προετοιμασίας του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ενότητα, ανανέωση και αξιοκρατία, ενώ αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του γραμματέα Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, θα υπάρξει ειδικό οργανωτικό σχήμα για το Λεκανοπέδιο Αττικής και τη Θεσσαλονίκη, ενώ συμφωνήθηκε η διεξαγωγή τεσσάρων συγκεντρώσεων της νεολαίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο. «Πρέπει να εναρμονίσουμε τη μεγάλη ψυχή της παράταξης με το σώμα της» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα των διαγραμμένων βουλευτών. Σε ό,τι αφορά την ημερομηνία των εκλογών, ο κ. Βενιζέλος, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε ότι στις 20 Μαΐου διεξάγεται η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Σικάγο των ΗΠΑ, στην ατζέντα της οποίας συμπεριλαμβάνεται και το θέμα της ΠΓΔΜ. «Αυτό μας ασκεί μια "πίεση" που μας κάνει να σκεφθούμε την ημερομηνία των εκλογών» φέρεται να ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα εθνικά ζητήματα, λέγοντας πως «έχουμε εγκλωβιστεί» γεωγραφικά στο «Αιγαίο» και νομικά στην «υφαλοκρηπίδα», ενώ θα έπρεπε να συζητάμε γεωγραφικά για ανατολική και νοτιανατολική Μεσόγειο και τη θέση της Ελλάδας, και νομικά για θαλάσσιες ζώνες.

«Διεξάγεται ένα λαθρεμπόριο πατριωτισμού που αποκρύπτει την αδράνεια των τελευταίων δέκα ετών τουλάχιστον για αυτά τα ζητήματα» ανέφερε, τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με τα διαδικαστικά της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσε μια όσο γίνεται λιτή, αλλά ουσιαστική προεκλογική εκστρατεία βασισμένη στον πολιτικό λόγο και στη σχέση ειλικρίνειας με τους πολίτες, χωρίς αφίσες, ενώ πρόσθεσε πως η κατεύθυνσή του κόμματος είναι να μην ενοικιαστούν εκλογικά κέντρα, προκειμένου να γίνει σεβαστή η ησυχία και η αγωνία των Ελλήνων πολιτών.

Η εκπρόσωπος Τύπου ενημέρωσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα κινηθεί μόνο μέσα από ΜΜΕ και διαδίκτυο, αλλά επίσης θα δοθεί βάρος στην προσωπική και φιλική επαφή με τους πολίτες. «Θέλουμε να ακούσουμε την οργή τον θυμό αγανάκτηση και να είμαστε εκεί για να μπορούμε να απαντήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ