Γ.Παπανδρέου: "Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα στην πατρίδα μας" - iefimerida.gr

Γ.Παπανδρέου: "Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα στην πατρίδα μας"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αναφορές στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Σημειώνοντας πως η Πρωτομαγιά συμβολίζει τον αγώνα για αλλαγή, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναγνώριση κάθε ανθρώπου που εργάζεται και προσφέρει καθημερινά στη συλλογική λειτουργία της κοινωνίας, αλλά και τα «πολλά χρόνια αγώνων, που δόθηκαν με αίμα, ώστε ο σημερινός εργαζόμενος να έχει δικαιώματα», ο πρωθυπουργός αναφέρεται στην σύγχρονη, πρωτοφανή κρίση και την απειλή που συνεπάγεται για το ίδιο το δικαίωμα στην εργασία. «Από την κρίση δεν θα βγούμε παρά αντιμετωπίζοντας με τόλμη τις χρόνιες παθογένειες που κατέστησαν τη χώρα μας ευάλωτη την ώρα που ξεσπούσε η διεθνής οικονομική κρίση: την αδιαφάνεια, την ελλιπή εφαρμογή των ίδιων κανόνων για όλους, την ασθενή βάση της οικονομίας, τη σπατάλη, τον παρασιτισμό, τη διασπάθιση του δημόσιου πλούτου», λέει. Παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων υπάρχουν 'στα χαρτιά', επικεντρώνει το πρόβλημα στην «έλλειψη εκείνων των κοινωνικών, των κρατικών και των οικονομικών δομών, που θα διασφαλίζουν για όλους μας τη δυνατότητα της ουσιαστικής άσκησης των δικαιωμάτων αυτών». Παραλληλίζει λοιπόν τον αγώνα που δίνει τώρα η χώρα με εκείνον που έδωσαν κάποτε οι εργαζόμενοι για τα δικαιώματά τους. «Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα στην πατρίδα μας. Τον τρόπο που λειτουργεί το Κράτος, τις δομές της οικονομίας μας, το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας μας, το εκπαιδευτικό μας σύστημα», επιμένει, τονίζοντας πως «μόνο έτσι θα εγγυηθούμε στα παιδιά μας μία Ελλάδα καλύτερη και δικαιότερη από τη σημερινή».

Αφήνοντας εμμέσως αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, ο κ.Παπανδρέου επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχουν 'μαγικές συνταγές' και πως «τα εύκολα και ωραία λόγια δεν δίνουν λύσεις», ημί μόνον ανακυκλώνουν ή μεταφέρουν τα προβλήματα στο μέλλον. Αντίθετα, υποστηρίζει στο μήνυμά του ότι «δουλεύοντας όλοι μαζί, στηρίζοντας τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η πατρίδα μας για να σταθεί και πάλι στα πόδια της, θα τα καταφέρουμε και θα χτίσουμε μία πατρίδα όπου κάθε πολίτης, κάθε εργαζόμενος, όχι μόνο θα έχει κατοχυρωμένα δικαιώματα, αλλά θα μπορεί στην πράξη να δημιουργήσει, να αναπτύξει ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς την προσωπικότητά του, θα έχει όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζεται, ώστε να είναι ανεξάρτητος άνθρωπος και πολίτης, που διαμορφώνει ο ίδιος το μέλλον του με τη δουλειά του, με τη συμμετοχή του». Κάνει άλλωστε λόγο για έναν αγώνα για τη 'συλλογική και προσωπική μας αξιοπρέπεια'.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ