Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη, πάντα δίπλα και απέναντι -Ποια ήταν η σχέση τους - iefimerida.gr

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη, πάντα δίπλα και απέναντι -Ποια ήταν η σχέση τους

Η Τζένη Καρέζη και η Αλίκη Βουγιουκλάκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δυo μεγαλύτερες σταρ του ελληνικού σινεμά «έφυγαν» Ιούλιο – στις 23/7/96 Αλίκη, στις 27/7/92 η Τζένη. Και οι δυo από την ίδια αρρώστια.

Μαζί και στο θάνατο, όπως μαζί είχαν ζήσει. Η ξανθιά και η μελαχρινή, πάντα δίπλα και απέναντι, δυο γυναίκες διαφορετικές, κι ωστόσο όμοιες, με τον τρόπο τους. Δυο πλευρές, στο ίδιο νόμισμα…

Η σχέση τους ήταν αγαπητική, αλλά και πολεμική, βαθιά καρμική. Σε μια εποχή που έτρεφε διχασμούς, οι δυό τους – όμορφες, ταλαντούχες, θεατρίνες με έντονη προσωπικότητα - ήταν το απόλυτο δίπολο του σταρ σίστεμ.

Δυo πρόσωπα της Ελλάδας, της τέχνης, της γυναίκας. Η ξανθιά Αλίκη, ήταν η τσαχπίνα Λίζα Παπασταύρου, το κοριτσάκι της διπλανής πόρτας – σε κέρδιζε με τα νάζια, το κέφι της, την αιώνια αισιοδοξία της.

Η καλλονή Τζένη, με τα «ηλεκτρικά» γαλάζια-σμαραγδί μάτια ήταν η κομψή, σοφιστικέ «δεσποινίς διευθυντής». Ένα όνειρο, που δεν ανήκε στον μέσο όρο. Πιο λαϊκή, πιο «σταρ του σινεμά» η Αλίκη, «έσκιζε» στο box office. Aλλά η εστέτ, πολιτικοποιημένη Τζένη την «κέρδιζε» στα εισιτήρια του θεάτρου.

Hταν διαφορετικές. Αντίθετες. Συμπληρωματικές. Φίλες.

Hταν φίλες; Ας πούμε πως η σχέση τους ήταν μάλλον περίπλοκη, μια σκούρα θάλασσα που, κατά καιρούς, τη διέτρεχαν «ρεύματα»: αγάπη, κατανόηση, υποστήριξη, μικροεγωϊσμοί, μυστικά, ζήλια, εκτίμηση, πίκρα, ανταγωνισμός.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου της Κάλλιας Καστάνη στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ