Ίσες αποστάσεις Βενιζέλου από Ρέππα και Ραγκούση για τα ταξί - iefimerida.gr

Ίσες αποστάσεις Βενιζέλου από Ρέππα και Ραγκούση για τα ταξί

Ίσες αποστάσεις από Ρέππα και Ραγκούση για τα ταξί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι τελευταίες εκκρεμότητες της κυβέρνησης Παπαδήμου λίγο πριν από την προκήρυξη των εκλογών αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στην σημερινή σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην Ιπποκράτους με την συμμετοχή των υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα.

Στην σύσκεψη δεν αποκλείεται να συζητηθεί και το θέμα που έχει προκύψει με τα ταξί καθώς επισήμως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πάρει θέση αναφορικά με το νομοσχέδιο που παρουσίασε στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ο Μάκης Βορίδης προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Γιάννη Ραγκούση.

Ούτως ή άλλως πάντως το θέμα της απελευθέρωσης των ταξί θα απασχολήσει την σημερινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Υποδομών του ΠΑΣΟΚ που θα συνεδριάσει το μεσημέρι σε διευρυμένη σύνθεση προκειμένου ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης να παρουσιάσει τα νέα δεδομένα.

Σύμφωνα με non paper που εστάλη στα emails των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για το θέμα των ταξί, η επίσημη γραμμή του κόμματος κρατεί ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους πρώην υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα και Γιάννη Ραγκούση. «Η αρχική ρύθυμιση που είχε διαμορφωθεί επί Δημήτρη Ρέππα, αντικαταστάθηκε στη συνέχεια από μια άλλη ρύθμιση επί υπουργίας Γιάννη Ραγκούση, χωρίς ούτε η μία, ούτε η άλλη να αποτελεί ένα είδιος "ιδεολογικής" επιλογής» τονίζεται στο non paper του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης αναφέρεται ότι το νομοσχέδιο για να ολοκληρωθεί πρέπει:

  • Να μην δημιουργεί προβλήματα με την τρόικα ως προς το άνοιγμα των επαγγελμάτων
  • Να ανοίγει την αγορά μειώνοντας το διοικητικό κόστος της άδειας και χορηγώντας νέες άδειες με διαφανή και ορθολογικό τρόπο επί τη βάση νομοθετημένων κριτηρίων και
  • Να διευκολύνει τη λειτουργία και την ανάπτυξη των τουριστικών επιχειρήσεων σχετικά με το ζήτημα των μικρών εννιά θέσεων πούλμαν, ζήτημα το οποίο θα αντιμετωπίσει τριμελής διυπουργική με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Πάγκαλο και τους υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνο και Υποδομών και Μεταφορών κ. Βορίδη.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ