Ιχθυοπώλης στην Κρήτη μοίρασε έναν τόνο ψάρια και εξηγεί γιατί το έκανε... [βίντεο] - iefimerida.gr

Ιχθυοπώλης στην Κρήτη μοίρασε έναν τόνο ψάρια και εξηγεί γιατί το έκανε... [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έναν ολόκληρο τόνο ψάρια μοίρασε δωρεάν στους συμπολίτες του στην Ιεράπετρα της Κρήτης, ένας 40χρονος ιχθυοπώλης, αποδεικνύοντας ότι όταν η ατομική πρωτοβουλία είναι ισχυρή, τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα.

Μιλώντας στο protothema.gr, o 40χρονος Νεκτάριος Κουγιουμτζάκης, εξήγες τους λόγους που τον οδήγησαν στην κίνηση αυτή: « Είναι κρίμα στις ημέρες μας να πετάμε πράγματα και πόσο μάλλον πράγματα που σε άλλους θα είναι χρήσιμα. Ετσι αφού έκανα μια καλή ψαριά η οποία ήταν αδύνατο να πουληθεί μέσα σε αυτή τη συγκυρία, θεώρησα ότι θα ήταν καλό και θα έδινε χαρά σε αρκετές οικογένειας η ενέργεια αυτή, για αυτό και την έκανα».

Παρακινούμενος λοιπόν από το γεγονός ότι για πολλές οικογένειες που βιώνουν την κρίση στο πετσί τους, καθίσταται έως και απαγορευτικό να αγοράσουν, πλέον, φρέσκα ψάρια για το τραπέζι τους, ανέλαβε αυτήν την πρωτοβουλία, χαρίζοντας χαμόγελα στους συμπολίτες του και εκπλήσσοντάς τους ευχάριστα, μια ημέρα πριν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που ούτως ή άλλως το ψάρι έχει την τιμητική του!

Μάλιστα, όπως ο ίδιος ανέφερε, το βράδυ πριν μοιράσει τα ψάρια στους συμπολίτες του, είδε κάποιον συμπολίτη του στο Ηράκλειο να ψάχνει για φαγητό στα σκουπίδια, μια εικόνα καθόλου ασυνήθιστη τον τελευταίο καιρό ομολογουμένως, γεγονός που τον έκανε να είναι ακόμη πιο σίγουρος για την κίνηση που ετοίμαζε το επόμενο πρωινό. «Είναι τραγικό να βλέπεις ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν φαγητό», λέει χαρακτηριστικά και παράλληλα στέλνει το δικό του μήνυμα προς τους άλλους παραγωγούς «να μην πετάνε τίποτα στα σκουπίδια, αλλά να το διαθέτουν στον κόσμο που περνάει δύσκολα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ