Δεν προλαβαίνουν τον τελικό του Μουντιάλ τα παιδιά από την Ταϊλάνδη -Η αντιπρόταση της FIFA - iefimerida.gr

Δεν προλαβαίνουν τον τελικό του Μουντιάλ τα παιδιά από την Ταϊλάνδη -Η αντιπρόταση της FIFA

Τα παιδιά που είχαν εγκλωβιστεί στην σπηλιά στην Ταϊλάνδη /Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τελικά δεν θα μπορέσουν τα παιδιά που σώθηκαν στην Ταϊλάνδη (είχαν εγκλωβιστεί σε σπηλιά) να βρεθούν στην Ρωσία για τον τελικό του Μουντιάλ, παρά την πρόσκληση της FIFA δια μέσω του προέδρου της Τζιάνι Ινφαντίνο.

Αυτό γιατί τους το απαγόρευσαν οι γιατροί τους με τον Τονγκτσάϊ Λερτβιλαϊραταναπόνγκ, εκ των θεραπόντων ιατρών των νεαρών, να δηλώνει «Δεν θα μπορέσουν να πάνε. Πρέπει να παραμείνουν στο νοσοκομείο. Κατά πάσα πιθανότητα, θα τους επιτραπεί να παρακολουθήσουν τον τελικό από την τηλεόραση».

Η απάντηση της FIFA όμως ήταν άμεση καθώς ενημέρωσε «Θα αναζητήσουμε μια άλλη ευκαιρία για να προσκαλέσουμε τα αγόρια σε κάποιο άλλο γεγονός» και εξέφρασε τη «μεγάλη χαρά. της για τη διάσωση και τη «βαθύτατη ευγνωμοσύνη της σε όλους τους εμπλεκόμενους στις επιχειρήσεις διάσωσης που, δυστυχώς, στοίχισαν τη ζωή ενός δύτη».

Τα προσκάλεσε η Μπενφίκα στην ποδοσφαιρική της ακαδημία

Επίσης, η ποδοσφαιρική ομάδα της Μπενφίκα προσκάλεσε τα 12 αγόρια από την Ταϊλάνδη και τον προπονητή τους να περάσουν μία εβδομάδα στην ποδοσφαιρική ακαδημία της, με όλα τα έξοδά τους πληρωμένα.

Ο πρόεδρος της ομάδας Λουίς Φιλίπε Βιεϊρά έγραψε στον πρεσβευτή της Ταϊλάνδης στην Πορτογαλία για να προσκαλέσει τα παιδιά στο προπονητικό κέντρο του Σεϊσάλ, στην απέναντι όχθη του ποταμού Τάγου, από την πρωτεύουσα Λισαβόνα.

"Πιστεύουμε ότι αυτή η απλή χειρονομία μπορεί να βοηθήσει αυτά τα προσωπάκια να ανακτήσουν τη χαρά και το χαμόγελο που κανέα παιδί δεν θα έπρεπε να χάνει ποτέ" έγραψε ο Βιεϊρά στην επιστολή του.

Στη ακαδημία αυτή άρχισε από πέρσι να προπονείται και ο 12χρονος γιος της Μαντόνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ