Νηστεία και περπάτημα -Κέντρα αναλαμβάνουν να σε κάνουν «καινούριο» [εικόνες] - iefimerida.gr

Νηστεία και περπάτημα -Κέντρα αναλαμβάνουν να σε κάνουν «καινούριο» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να μην τρως τίποτα στερεό για μια ή δύο εβδομάδες, να περπατάς πέντε ώρες καθημερινά και να πληρώνεις γι’αυτό: να μια νέα μέθοδος αναζωογόνησης των ανθρώπων των πόλεων που έχει κατακτήσει εκατομμύρια φαν σε όλο τον κόσμο.


Το γαλλικό περιοδικό Nouvel Observateur έστειλε έναν δημοσιογράφο του στο κέντρο «Νηστεία και περπάτημα», το οποίο βρίσκεται στη νότια Γαλλία, σε υψόμετρο 800 μ., σε μια όμορφη κοιλάδα της περιοχής Ντρομ. Είναι ένα από τα εκατοντάδες ανάλογα κέντρα αναζωογόνησης της Γαλλίας, τα οποία βρίσκονται τόσο στη νότια όσο και στη βόρεια χώρα.

Νηστεία και περπάτημα -Κέντρα αναλαμβάνουν να σε κάνουν «καινούριο» [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Ο εν λόγω δημοσιογράφος αναρωτήθηκε αρχικά αν έμπαινε σε μια μαζοχιστική περιπέτεια, αφού ο ίδιος δεν είχε καθόλου κιλά να χάσει. Η πρώτη έκπληξη τον περίμενε μόλις έφτασε: οι 25 συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εκείνης της εβδομάδας δεν είχαν επίσης καθόλου κιλά να χάσουν. Ο 60χρονος Ζεράρ, ένα εμπορικός διευθυντής μεγάλης επιχείρησης δηλώνει: «Ερχομαι εδώ για πέμπτη φορά, όχι για να χάσω κιλά αλλά για να ανανεωθώ. Θα δεις, η νηστεία σε κάνει θετικό. Καθαρίζει τις ιδέες, έχεις την αίσθηση ότι είσαι πιο ευφυής».

Νηστεία και περπάτημα -Κέντρα αναλαμβάνουν να σε κάνουν «καινούριο» [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Η Σοφί, μια 43χρονη κτηνίατρος δηλώνει ότι έρχεται στο κέντρο «για να κάνει τη μεγάλη μπουγάδα του μεταβολισμού». Εξηγεί ότι η νηστεία της άλλαξε τη ζωή, ότι ξαναβρήκε μια απίστευτη ενέργεια και σταμάτησε να έχει πρησμένη κοιλιά, οριστικά.
Ανάμεσα στους πελάτες του κέντρου «Νηστεία και περπάτημα» βρίσκονταν επίσης μια συνταξιούχος τραπεζικός, μια δασκάλα, μια επιχειρηματίας. Η εβδομάδα στοιχίζει 500 ευρώ, αλλά μπορεί να φθάσει τα 1.500 ή 2.000 ευρώ για μεγαλύτερο πακέτο υπηρεσιών.

Νηστεία και περπάτημα -Κέντρα αναλαμβάνουν να σε κάνουν «καινούριο» [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Μια τυπική ημέρα:


08:45 Χυμός πορτοκάλι και μυικές ασκήσεις για ξύπνημα
09:45 Ξεκινάει το 3ωρο περπάτημα. Η περιοχή είναι πλούσια σε βλάστηση, με ήπιους λόφους και το περπάτημα είναι 7 ως 10 χιλιόμετρα καθημερινά
13:30 Αυτόνομες δραστηριότητες: ύπνος, διάβασμα, spa, χαμάμ κλπ
17:00 Ατελιέ για καλλυντικές θεραπείες, αρωματικά έλαια κλπ
18:15 Σούπα για βραδυνό
19:00 Ατελιέ χαλάρωσης: Γιόγκα, Διαλογισμός, Αναπνοές, μασάζ κλπ

Νηστεία και περπάτημα -Κέντρα αναλαμβάνουν να σε κάνουν «καινούριο» [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Ενα άλλο κέντρο στη Νίκαια προτείνει στους πελάτες του θεραπευτική νηστεία μαζί με έντονο βάδισμα, σε φυσικό περιβάλλον, στην καταπληκτική περιοχή Βαρ της νότιας Γαλλίας. Η νηστεία περιλαμβάνει νερό και τσάι κατά βούληση, χυμούς φρούτων και σούπες λαχανικών.
Οι πεζοπορείες ενισχύουν την δράση της νηστείας και γίνονται είτε στην παραλιακή ζώνη της Κυανής Ακτής είτε στις βραχώδεις και πευκόφυτες περιοχές του Βαρ.

Νηστεία και περπάτημα -Κέντρα αναλαμβάνουν να σε κάνουν «καινούριο» [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νηστεία περπάτημα κέντρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ