Σήμερα η βάφτιση του πρίγκιπα Λούις -Πώς ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα τιμήσει την Νταϊάνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Σήμερα η βάφτιση του πρίγκιπα Λούις -Πώς ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα τιμήσει την Νταϊάνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βάφτιση του πρίγκιπα Λούις, του 5ου στη σειρά στη διαδοχή του θρόνου της Μεγάλης Βρετανίας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα σε μια ιδιωτική τελετή στη βασιλική εκκλησία στο παλάτι St James του Λονδίνου – στο ίδιο μέρος που έγινε και η βάφτιση του πρίγκιπα Τζορτζ.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του πρίγκιπα Λούι έξω απ΄οτο μαιευτήριο. Φωτογραφία: AP

Αυτή θα είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση του πρίγκιπα Λούις μετά τη γέννησή του τον Απρίλιο.

Στην τελετή αναμένεται να δούμε για πρώτη φορά συγκεντρωμένη όλη την οικογένεια του πρίγκιπα Γουίλιαμ, καθώς θα παραβρεθούν εκεί και τα παιδιά τους, Τζορτζ και Σάρλοτ.

Η εκκλησία όπου θα τελεστεί το μυστήριο της βάφτισης. Φωτογραφία: AP

Η νταντά των παιδιών, Μαρία Τερέζα Τουριόν Μποράλο, θεωρείται επίσης δεδομένο πως θα είναι στην τελετή, φορώντας την παραδοσιακή στολή του Norland, και θα προσέχει τα νεαρά μέλη της βασιλικής οικογένειας κατά τη διάρκεια της 40λεπτης τελετής, που θα ξεκινήσει στις 4 το μεσημέρι (τοπική ώρα), ακριβώς όπως έκανε και στον βασιλικό γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Στιγμιότυπο από τη βάφτιση του πρίγκιπα Τζορτζ. Φωτογραφία: AP
Στιγμιότυπο από τη βάφτιση της πριγκίπισσας Σάρλοτ. Φωτογραφία: AP

Η επιλογή του δούκα και της δούκισσας του Κέμπριτζ όσον αφορά τους νονούς δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή, αλλά υπάρχουν εικασίες πως θα επιλέξουν τον προσωπικό γραμματέα του πρίγκιπα Γουίλιαμ, Μιγκέλ Χεντ, που εγκαταλείπει τον ρόλο του αργότερα μέσα στον μήνα. Άλλοι πιθανοί νονοί προέρχονται από τον συγγενικό κύκλο του πρίγκιπα Γουίλιαμ, όπως ο Πίτερ Φίλιπς, η πριγκίπισσα Βεατρίκη, η πριγκίπισσα Ευγενία ή η λαίδη Λουίζ Μαουντμπάτεν-Γουίνδσορ και η αγαπημένη πρώην νταντά του πρίγκιπα Γουίλιαμ, Τίγκι Πετιφάιερ.

Η Τίγκι, που ζει τώρα στο κτήμα Γκλανούσκ στην Ουαλία, φρόντιζε τους νεαρούς πρίγκιπες τη δεκαετία του ‘90, μετά το διαζύγιο των γονιών τους. Πιστεύεται ότι έχει στενό δεσμό με τον Γουίλιαμ και τον Χάρι μέχρι σήμερα και ήταν επίσης καλεσμένη στον βασιλικό γάμο τον περασμένο Μάιο. Είναι πιθανό ο πρίγκιπας Λούις να έχει πέντε νονούς, όπως και η αδερφή του Σάρλοτ. Ο πρίγκιπας Τζορτζ, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, έχει επτά νονούς.

Η τελετή θα αποτίει φόρο τιμής στην πριγκίπισσα Νταϊάνα. Κατά περίεργο τρόπο, το βασιλικό παρεκκλήσι είναι το μέρος όπου τοποθετήθηκε το φέρετρο της Νταϊάνα πριν από την κηδεία της.

Επίσης, ο Γουίλιαμ μπορεί να επιλέξει κάποιον άνθρωπο κοντά στη μητέρα του ως νονό για τον Λούις. Στον Τζορτζ, για παράδειγμα, επέλεξε τη φίλη της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Τζούλια Σάμιουελ, ως νονά, ενώ η Λόρα Φέλοους –η ανιψιά της Νταϊάνα– ήταν μία από τις νονές της Σάρλοτ.


Τέλος, εκτός από τη βασιλική οικογένεια που θα παραστεί στην τελετή, αναμένονται να παραβρεθούν και η οικογένεια Μίντλετον, όπως και η έγκυος αδερφή της Κέιτ, Πίπα Μίντλετον, με τον σύζυγό της Τζέιμς Μάθιους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ