Ξαφνική εμπλοκή στο Ελληνικό - iefimerida.gr

Ξαφνική εμπλοκή στο Ελληνικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε «σκόπελο» έπεσε το fast track της επένδυσης του Ελληνικού από την οποία το ελληνικό δημόσιο προσδοκά πολλά, τόσο από πλευράς εσόδων όσο και από πλευράς θέσεων εργασίας . Ενώ ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός Επενδύσεων Χάρης Παμπούκης είναι απολύτως έτοιμος να "τρέξει" την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο με τους καταριανούς, έχει αναγκαστεί να βάλει "νεκρά" καθώς οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης αποφάσισαν αίφνης ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος για την πρόσληψη συμβούλων. Πρόκειται για ένα καθεστώς που ίσχυε την προηγούμενη δεκαετία, αλλά για αδιευκρίνιστους λόγους, οι Παπακωνσταντίνου-Χρυσοχοίδης θέλησαν να το αλλάξουν. Η εμπειρία από την παρούσα κυβέρνηση σε τέτοιες διαδικασίες δεν είναι και πολύ ενθαρρυντική. Είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από το φιλόδοξο πλην όμως αποτυχημένο πείραμα-παρωδία του opengov που ίσχυσε στην πρόσληψη γενικών γραμματέων με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα: Εξαιρετικά μακρόσυρτες διαδικασίες, μη αξιοκρατικές επιλογές κ.λπ. Δεδομένου δε ότι η πρόσληψη συμβούλων είναι απολύτως απαραίτητη για να προχωρήσει η συμφωνία με το Κατάρ, εκφράζονται φόβοι ότι η νέα καθυστέρηση μπορεί να απογοητεύσει τους φιλόδοξους επενδυτές του Ελληνικού.

Υπενθυμίζεται ότι στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, αναμένεται να κατασκευαστούν μαρίνα, ξενοδοχειακό συγκρότημα, συνεδριακό κέντρο, δημόσιες υπηρεσίες, ενδεχομένως aquarium αλλά και κατοικίες που θα διατεθούν προς πώληση. Προηγουμένως πάντως πρέπει να καθαριστεί ο χώρος καθώς έχει «ποτίσει» από τα καύσιμα των αεροσκαφών στα τόσα χρόνια λειτουργίας του ως αεροδρομίου. Στο υπουργείο Επικρατείας δεν ανησυχούν γι' αυτό καθώς το κονδύλι που θα απαιτηθεί είναι σχετικά μικρό. Περισσότερο ανησυχούν με την αργοπορία που προαναφέραμε η οποία πάει κάποιους μήνες πίσω όλη την διαδικασία. Αν όλα πάνε καλά πάντως τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2012.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ