Το ΣτΕ άναψε «πράσινο φως» για την αναβάθμιση της μαρίνας Αλίμου - iefimerida.gr

Το ΣτΕ άναψε «πράσινο φως» για την αναβάθμιση της μαρίνας Αλίμου

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ναι» είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας, κρίνοντας νόμιμο το Προεδρικό Διάταγμα για την αναβάθμιση της μαρίνας του Αλίμου.

Η μαρίνα του Αλίμου είναι η μεγαλύτερη μαρίνα καθώς σε αυτή μπορούν μα ελλιμενιστούν περισσότερα από 1.000 σκάφη διαφόρων μεγεθών.

Η θαλάσσια ζώνη της μαρίνας έχει συνολική επιφάνεια 428 στρεμμάτων περίπου και περιλαμβάνει θαλάσσιο χώρο ελλιμενισμού των σκαφών αναψυχής επιφάνειας 240 στρεμμάτων και ωφέλιμου βάθους από -3 έως -8 μ., ενώ η χερσαία ζώνη της, είναι συνολικής επιφάνειας 210 στρεμμάτων περίπου.

Οι λειτουργικές ελλείψεις της ήταν αυτές που προκάλεσαν το σχέδιο Προεδρικού διατάγματος, όπως προκύπτει από την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

Σύμφωνα με την ΣΜΠΕ, με το Προεδρικό Διάταγμα αναδιαμορφώνεται, ανασχεδιάζεται και βελτιώνεται η μαρίνα Αλίμου η οποία λειτουργεί από το 1970, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται τα ελλιμενιζόμενα σκάφη και οι επιβαίνοντες, αλλά και οι επισκέπτες. Η επανοχωροθέτηση της μαρίνας του Αλίμου θα υλοποιηθεί σε δύο στάδια.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μαρίνα Αλίμου ΣτΕ αναβάθμιση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ