Μουντιάλ 2018: Μαραθωνοδρόμοι και... περιπατητές -Ποιες ομάδες έχουν τρέξει τα περισσότερα χιλιόμετρα - iefimerida.gr

Μουντιάλ 2018: Μαραθωνοδρόμοι και... περιπατητές -Ποιες ομάδες έχουν τρέξει τα περισσότερα χιλιόμετρα

Φωτογραφία: ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής στο Μουντιάλ της Ρωσίας, αρκετές είναι οι στατιστικές κατηγορίες, που «σκιαγραφούν» και καταγράφουν την εικόνα των 32 ομάδων που συμμετέχουν στην κορυφαία διοργάνωση.

Ένας από τους σημαντικούς τομείς, με τον οποίο ασχολούνται ενδελεχώς τα ιατρικά και τεχνικά επιτελεία στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, είναι αυτός της φυσικής κατάστασης και της απόστασης που διανύουν οι παίκτες την ώρα του αγώνα.

Μέχρι στιγμής, λοιπόν, στα γήπεδα της Ρωσίας οι παίκτες της «οικοδέσποινας» είναι αυτοί που έχουν τρέξει τα περισσότερα χιλιόμετρα στα 180 και ...κάτι λεπτά των πρώτων δύο αναμετρήσεων με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο. Ειδικότερα, οι παίκτες του Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ έχουν διανύσει 233 χιλιόμετρα (σ.σ. 118 με τους Σαουδάραβες και 115 με τους «Φαραώ»), δείχοντας υποδειγματική σταθερότητα στο συγκεκριμένο τομέα του αγώνα. Και υπό μία έννοια, αυτό το γεγονός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ικανή εξήγηση για την πλήρη κυριαρχία τους, καθώς επικράτησαν με 5-0 και 3-1, αντίστοιχα.

Πίσω από τους Ρώσους, στον σχετικό πίνεκα, βρίσκονται οι Αυστραλοί που παρά το γεγονός ότι δεν έχουν νίκη, αιφνιδίασαν ευχάριστα τους φιλάθλους με την προσπάθεια που έκαναν για να παράξουν ποδόσφαιρο, απέναντι σε παραδοσιακές δυνάμεις όπως η Γαλλία και η Δανία. Τα «καγκουρό», έχουν διανύσει 225 χιλιόμετρα και «ισοβαθμούν» με τους Σέρβους, ενώ λίγο πιό κάτω, βρίσκονται η Αίγυπτος και η Δανία με 222 χιλιόμετρα σε δύο αγώνες.

Από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, η Γερμανία, είναι στην 6η θέση με 221 χιλιόμετρα, η Βραζιλία και η Ισπανία μείναι μαζί στην 15η με 208χλμ, η Γαλλία στην 20η με 206 χλμ και η Αργεντινή στην 28η θέση, καθώς ο Μέσι και η παρέα του, έχουν διανύσει μόλις 202 χιλιόμετρα.

Στον αντίποδα, οι «περιπατητές» του Μουντιάλ, ειναι οι διεθνείς του Παναμά. Κάτι απολύτως δικαιολογημένο, δεδομένου πως ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι κοντά στα 30 χρόνια, εξ΄ ου και τα μόλις 189 χιλιόμετρα που έχουν διανύσει στις πρώτες δύο αναμετρήσεις του 7ου ομίλου, με αντιπάλους το Βέλγιο και την Αγγλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μουντιάλ 2018 τρέξιμο χιλιόμετρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ