Tέλος τα δωρεάν φάρμακα από 1η Απριλίου - iefimerida.gr

Tέλος τα δωρεάν φάρμακα από 1η Απριλίου

Tέλος τα δωρεάν φάρμακα από 1η Απριλίου για τους ασφαλισμένους στον ΕΟΠΠΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε άρση της πίστωσης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, προχωρούν οι φαρμακοποιοί από την 1η Απριλίου, λόγω της μη καταβολής των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων ως τα τέλη του 2011.

Παρότι ο ΕΟΠΥΥ αποπλήρωσε τις αγορές φαρμάκων για τον Ιανουάριο το 2012, οι φαρμακοποιοί της Αττικής είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ, από την 1η Απριλίου.

Με επιστολής τους προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ αλλά και τους συναρμόδιους υπουργούς, οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή οφειλών του περασμένου έτους από τα Ταμεία που στη συνέχεια εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Το ζήτημα για τους ιδιοκτήτες των φαρμακείων δεν είναι τα χρήματα για την εκτέλεση των συνταγών του 2012, τα οποία μάλιστα θα καταβληθούν την επόμενη Δευτέρα, αλλά οι οφειλές των ταμείων, που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, ως τα τέλη του 2011 και οι οποίες αγγίζουν τα 135 εκ. ευρώ.

Στον ΕΟΠΥΥ εντάσσονται συνολικά 9.5 εκ. ασφαλισμένοι των ασφαλιστικών φορέων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ και ΟΓΑ, ενώ ήδη, οι φαρμακοποιοί της Αττικής έχουν διακόψει την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία της Εμπορικής Τράπεζας του Οίκου Ναύτου, της ΔΕΗ, του ΗΣΑΠ, του ΟΤΕ, του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΣΑΥ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ