Emirates SkyCargo και Cainiao Network υπογράφουν Μνημόνιο Κατανόησης -Συμφωνία ορόσημο που αξιοποιεί το Ντουμπάϊ ως κόμβο - iefimerida.gr

Emirates SkyCargo και Cainiao Network υπογράφουν Μνημόνιο Κατανόησης -Συμφωνία ορόσημο που αξιοποιεί το Ντουμπάϊ ως κόμβο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Emirates SkyCargo, το τμήμα διαχείρισης cargo της Emirates και η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία cargo διεθνώς, υπέγραψαν MoU-Μνημόνιο Κατανόησης με τη Cainiao Smart Logistics Network Ltd. (“Cainiao”), το τμήμα logistics του Alibaba Group.

Στόχος αυτής της συμφωνίας είναι η από κοινού διευκόλυνση της διασυνοριακής παράδοσης φορτίων, καθώς η Cainiao προγραμματίζει τη διεύρυνση της εφοδιαστικής της υποδομής σε παγκόσμιο επίπεδο, με το Ντουμπάϊ ως κόμβο.

Το MoU-Μνημόνιο Κατανόησης υπογράφτηκε από τον Nabil Sultan, Divisional Senior Vice President, Cargo της Emirates και τον Xiadong Guan, General Manager για την Cainiao Global Business, στην έδρα της Cainiao, στο Χανγκτσόου. Πρόκειται για μία συμφωνία-σταθμό τόσο για την Emirates SkyCargo, όσο και για την Cainiao, μέσα από την οποία η μια εταιρεία θα αξιοποιήσει τις δυνάμεις της άλλης, στο διασυνοριακό e-commerce εμπόριο και στη λειτουργία αεροπορικών μεταφορών cargo. Η συμφωνία αυτή θα υποστηρίξει επίσης τις ευρύτερες προσπάθειες της Cainiao για προσφορά αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους πελάτες της. Η Cainiao παρουσίασε πρόσφατα σχέδια ανάπτυξης σε 6 σημεία-κόμβους που θα δημιουργηθούν σε 6 πόλεις, σε όλο τον κόσμο. Το Ντουμπάϊ είναι μία από αυτές.

Σύμφωνα με τους όρους του MoU, η Emirates SkyCargo και η Cainiao θα δουλέψουν στενά για να διαχειριστούν e-Commerce αποστολές στη Μέση Ανατολή και σε άλλες γειτονικές περιοχές, μέσω του Ντουμπάϊ. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμφωνία αυτή, θα ανακοινώνονται σταδιακά, όσο εξελίσσεται η συνεργασία.

Το e-commerce είναι μια από τις πιο δυναμικές περιοχές ανάπτυξης στον κλάδο των αερομεταφορών, παγκοσμίως. Η Emirates SkyCargo έχει διερευνήσει ευκαιρίες συνεργασίας με σημαντικούς συντελεστές του χώρου, με στόχο να προσφέρει υπηρεσίες με επιπρόσθετη αξία, παράλληλα με τις υπηρεσίες μεταφορών cargo στα αεροδρόμια, αξιοποιώντας τα στρατηγικά πλεονεκτήματα του Ντουμπάϊ ως κόμβο, στην περιοχή.

Emirates SkyCargo και Cainiao Network υπογράφουν Μνημόνιο Κατανόησης -Συμφωνία ορόσημο που αξιοποιεί το Ντουμπάϊ ως κόμβο | iefimerida.gr 0

«Προχωράμε με ενθουσιασμό στη σύναψη αυτής της συμφωνίας με τη Cainiao. Το MoU που υπογράψαμε, αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας ουσιαστικής και γόνιμης σχέσης ανάμεσα στην Emirates SkyCargo και σε έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες που ασχολούνται με την εφοδιαστική αλυσίδα στο e-commerce, παγκοσμίως», δήλωσε ο Nabil Sultan, Emirates Divisional Senior Vice President, Cargo. «Με το διευρυμένο δίκτυο της Emirates SkyCargo, τη συχνότητα των πτήσεων από την Κίνα που αγγίζουν τις 50 πτήσεις εβδομαδιαίως, τις άρτιες εγκαταστάσεις μας και τη στρατηγική θέση του Ντουμπάϊ που του επιτρέπει να λειτουργεί με επιτυχία ως κόμβος για υπηρεσίες logistics στην περιοχή, είμαστε σίγουροι ότι θα είμαστε ένας ισχυρός συνεργάτης για την Cainiao, βοηθώντας τη εταιρεία να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πελάτες της στη Μέση Ανατολή και τις γειτονικές περιοχές».

«Ως πρωταρχική πύλη σύνδεσης της Ασίας με την Ευρώπη, το Ντουμπάϊ βρίσκεται στο ιδανικό σημείο για να μας βοηθήσει να πετύχουμε το στόχο μας για παράδοση φορτίων σε όλο τον κόσμο, εντός 72 ωρών. Το MoU με την Emirates SkyCargo είναι ένα ακόμη ορόσημο για την επίτευξη αυτού του στόχου», δήλωσε ο Xiaodong Guan, General Manager της Cainiao Global Business. «Έχουμε ισχυρή δέσμευση προς το Ντουμπάϊ και τις γειτονικές αγορές, η οποία ταυτίζεται με την ευρύτερη στρατηγική μας».

Η Emirates SkyCargo διαθέτει υπηρεσίες cargo σε περισσότερους από 155 προορισμούς παγκοσμίως, τις οποίες εξυπηρετεί ο σύγχρονος στόλος 268 ευρύχωρων αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων και 14 ‘φορτηγών’ -13 Boeing 777-Fs και ενός B747 F. Η Εταιρεία διαθέτει 2 σύγχρονους Emirates SkyCentral σταθμούς cargo στο Ντουμπάϊ για τη διαχείριση των επιβατικών αποσκευών και έχει αναπτύξει μια σειρά υπηρεσιών για μεταφορές και παραδόσεις cargo, στοχευμένες σε συγκεκριμένες βιομηχανίες.

Ως εταιρεία τεχνολογίας, η Cainiao αξιοποιεί μια πρωτοποριακή, στη διαχείριση big-data δεδομένων, τεχνολογία και συνεργάζεται ανοικτά για τη δημιουργία υποδομής που θα ενώνει παγκόσμια όλες τις υπηρεσίες logistics, με στόχο να βελτιώσει τόσο το χρόνο παράδοσης των φορτίων, όσο και την εμπειρία των πελάτων, σε όλες τις σημαντικές εταιρείες του χώρου. Το όραμα της Cainiao είναι να παραδίδει οπουδήποτε στην Κίνα, εντός 24 ωρών και οπουδήποτε στον κόσμο, εντός 72 ωρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Emirates Emirates Sky Cargo
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ