Σόϊμπλε: Η αλληλεγγύη μας δεν είναι μονόδρομος - iefimerida.gr

Σόϊμπλε: Η αλληλεγγύη μας δεν είναι μονόδρομος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Στις επερχόμενες εκλογές οι Έλληνες πρέπει να δείξουν ότι επιθυμούν να διατηρηθεί η Ελλάδα σε Ευρωπαϊκή πορεία» ανέφερε σε δηλωσεις του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε.

Ο κύριος Σόιμπλε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA είπε χαρακτηριστικά πως ήταν επιθυμία του ελληνικού λαού η προσφυγή στις κάλπες και επικαλέστηκε διαβεβαιώσεις που φέρεται να έδωσε στους Ευρωπαίους ηγέτες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με τον οποίο η πλειονότητα των Ελλήνων επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Έδωσε πάντως και τα μηνύματά του προς πάσα κατεύθυνση τονίζοντας ότι κανείς στην Ευρωζώνη και στην Ευρώπη των 27 δεν πρέπει να εκλαμβάνει ως μονόδρομο την αλληλεγγύη.

Σε ανάλογους τόνους, αλλά με ευθείες αναφορές στην Ελλάδα και στην ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση των προσπαθειών για έξοδο από την κρίση, κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής, Αυστριακού Γιοχάνες Χαν.

Ο Επίτροπος που έφτασε στη χώρα μας για να συνυπογράψει την σύσταση του Ταμείου Εγγυήσεων για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις – εξ' ου και το προσωνύμιο που ήδη του αποδόθηκε από μερίδα ειδικών της αγοράς ως ο «Επίτροπος του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ» - δήλωσε ευθέως πως οι εκλογές είναι δικαίωμα των Ελλήνων, όπως και κάθε λαού, κι ως εκ τούτου σεβαστές από όλους, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα καταστούν η αφορμή για να χαλαρώσουν οι προσπάθειες της Ελλάδας ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης.

Τόνισε χαρακτηριστικά πως «είναι μακρύς ο δρόμος της Ελλάδας για την έξοδό της από το τούνελ της ύφεσης», συμπλήρωσε πως είναι επιτακτική η ανάγκη οι εκλογές «να μην αποτελέσουν τροχοπέδη στην υλοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων που έχουν αποφασιστεί» και σημείωσε ότι τώρα, περισσότερο παρά ποτέ, χρειάζεται στήριξη στις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης, όπως «η μείωση της γραφειοκρατίας, η εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης, η επιτάχυνση υλοποίησης των έργων κι η μείωση του χρόνου απόδοσης της δικαιοσύνης».

Για να καταλήξει λέγοντας πως ο ελληνικός λαός είναι αυτός που έχει την τελική κρίση στα χέρια του και πως «οι Έλληνες μπορούν να βασιστούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στον ίδιο προσωπικά στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από το τέλμα της κρίσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ