Βρετανία: Κρέμασαν εσώρουχα έξω από γραφείο βουλευτή -Εξαλλες μαζί του οι γυναίκες [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Βρετανία: Κρέμασαν εσώρουχα έξω από γραφείο βουλευτή -Εξαλλες μαζί του οι γυναίκες [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βουλευτής των Συντηρητικών στη Βρετανία εξαγρίωσε τις γυναίκες με την απόφασή του να μπλοκάρει νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση του λεγόμενου «upskirting».

Πρόκειται για την τακτική κάποιων να φωτογραφίζουν κάτω από τις φούστες γυναικών, εν αγνοία των θυμάτων τους. Ομως, ο Κρίστοφερ Τσόουπ αποφάσισε να μπλοκάρει το νομοσχέδιο που είχε εισάγει στη Βουλή των Κοινοτήτων μία βουλευτής της αντιπολίτευσης. Η κίνησή του αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ είχε ως αποτέλεσμα να αποκτήσει «ιδιαίτερη» διακόσμηση το γραφείο του.

Κάποιοι κρέμασαν εσώρουχα έξω από την πόρτα του γραφείου του Τσόουπ στο κοινοβούλιο, ως διαμαρτυρία. Το ίδιο έκανε και η καλλιτέχνιδα Λούνα Ρις, στο γραφείο του βουλευτή στην εκλογική του περιφέρεια. «Κανείς δεν πρέπει να μπορεί να φωτογραφίζει τα εσώρουχά μου, εκτός αν το θέλω εγώ», ήταν το μήνυμα που είχε γράψει πάνω στα εσώρουχα, τα οποία κρέμασε στην πόρτα του βουλευτή. Μάλιστα, επειδή απομάκρυναν τα πρώτα που έβαλε εκεί, πέρασε και κρέμασε κι άλλα!

Knickers to Christopher Chope outside his office door in Parliament today pic.twitter.com/1VogF3nqjQ

I’ve made a small protest of knicker bunting outside my MP Christopher Chope’s constituency office #upskirting #Chope #shame #christchurch #knickerstochope #upskirtingbill ‘no one should be able to photo my pants unless I want them to’ pic.twitter.com/y5vjnpncpK

Lorna’s #knickerstochope protest is continuing outside the MPs office.. even though the first ones were taken down pic.twitter.com/ddIlE9FeeD

As the last ones were removed, I put a new set of bunting today. Can’t thank everyone enough for the support, hilarious comments and kind words on here and the street. Chuffed that some are up on Chope’s Westminster office too. Hooray for people and pants power!!#knickerstochope pic.twitter.com/bcSw4FfSzV

Πάντως, η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εισάγει δικό της νομοσχέδιο για το ζήτημα, πριν από τα τέλη Ιουλίου. «Αυτό στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το upskirting δεν πρέπει να γίνεται ανεκτό», δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης, Λούσι Φρέιζερ.

Αλλωστε, κάτι τέτοιο είχε προαναγγείλει και η πρωθυπουργός. Μετά τον σάλο που είχε προκαλέσει η κίνηση του Τσόουπ, η Τερέζα Μέι έγραψε στο Twitter την Κυριακή: «Το upskirting είναι παραβίαση της ιδιωτικότητας και τα θύματά του αισθάνονται εξευτελισμένα. Είμαι απογοητευμένη που δεν προχώρησε το νομοσχέδιο στη Βουλή και θέλω να δω αυτά τα μέτρα να περνούν από το κοινοβούλιο, με τη στήριξη της κυβέρνησης, σύντομα».

Οσο για τον Κρίστοφερ Τσόουπ, επέμεινε ότι παρότι αναγνωρίζει τη σοβαρότητα αυτού του παραπτώματος, πιστεύει ότι είναι λάθος να εγκριθεί οποιοσδήποτε νόμος χωρίς πραγματική συζήτηση στη Βουλή. Υποστήριξε μάλιστα ότι χάρη στην κίνησή του κατάφερε τον στόχο του, που ήταν να αναγκάσει την κυβέρνηση να καταθέσει η ίδια νομοσχέδιο για το ζήτημα και πως εξασφάλισε ότι αυτό θα γίνει ταχύτερα.

Την καμπάνια για αυτό το νομοσχέδιο την είχε ξεκινήσει η Τζίνα Μάρτιν, όταν η αστυνομία αρνήθηκε να ασκήσει δίωξη σε άνδρα τον οποίο εκείνη κατηγόρησε ότι έβγαζε φωτογραφίες κάτω από τη φούστα της, σε μουσικό φεστιβάλ στο Λονδίνο, το περασμένο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ