Κι όμως η βασιλική οικογένεια τρώει οστρακοειδή – Και υπάρχει απόδειξη [εικόνα] - iefimerida.gr

Κι όμως η βασιλική οικογένεια τρώει οστρακοειδή – Και υπάρχει απόδειξη [εικόνα]

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δοκιμάζει pancake με ρύζι. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πιστεύεται ευρέως ότι η βασιλική οικογένεια αποφεύγει να τρώει οστρακοειδή για να αποφύγει τυχόν τροφική δηλητηρίαση, αλλά ο βασιλικός σεφ Ντάρεν ΜακΓκράντι καταρρίπτει το μύθο και μάλιστα έχει μια φωτογραφία για να το αποδείξει.

Καταφεύγοντας στο Twitter, προς απάντηση στα δημοσιεύματα πως η βασίλισσα δεν επιτρέπει στην οικογένειά της να φάει ορισμένα θαλασσινά, ο Ντάρεν μοιράστηκε μια φωτογραφία ενός βασιλικού μενού που χρονολογείται από το 1989.

Η φωτογραφία αποκάλυψε πως η βασίλισσα δείπνησε με soufflé de homard για ορεκτικό στο κάστρο Γουίνσδορ όπου το homard είναι η γαλλική λέξη για τον αστακό.

Ο Ντάρεν τουίταρε: «Απόδειξη πως η βασιλική οικογένεια τρώει πραγματικά οστρακοειδή».

Proof that the Royal Family DO actually eat shellfish and your story is absolute none sense @jungleVT Homard=Lobster https://t.co/eLq28qhCzf pic.twitter.com/vAtdjZFNN9

Είχε αναφερθεί στο παρελθόν πως η Μέγκαν Μαρκλ, το νεότερο μέλος της βασιλικής οικογένειας, θα έπρεπε να σταματήσει την κατανάλωση ενός από τα αγαπημένα της φαγητά, τα θαλασσινά, μετά το γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι.

Ο Ντάρεν εργάστηκε επί 11 χρόνια για την βασιλική οικογένεια στο Μπάκιγχαμ, προτού μετακομίσει στο παλάτι του Κένσινγκτον για να μαγειρεύει για την πριγκίπισσα Νταϊάνα μέχρι το θάνατό της το 1997. Μιλώντας στο περιοδικό Hello, ο Ντάρεν αναφέρθηκε στην εμπειρία του λέγοντας πως πάντα υπήρχε ένα «τεράστιο μενού» για τους βασιλικούς για να διαλέξουν.

Κι όμως η βασιλική οικογένεια τρώει οστρακοειδή – Και υπάρχει απόδειξη [εικόνα]  | iefimerida.gr 0

«Χρησιμοποιούσαμε ένα ρεπερτόριο πιάτων» είπε. «Ήταν βρετανική και γαλλική κουζίνα. Μαγειρεύαμε πολλά παραδοσιακά γαλλικά φαγητά όπως τον ιππόγλωσσο με σπανάκι και σάλτσα Mornay. Όλα τα μενού ήταν γραμμένα και στα γαλλικά. Δεν ξέρω πόσο καιρό πριν τα οικογενειακά μενού της βασιλικής οικογένειας γράφονταν στα γαλλικά. Η βασίλισσα μιλάει άπταιστα γαλλικά».

Ο Ντάρεν αποκάλυψε επίσης, πως το αγαπημένο επιδόρπιο της Ελισάβετ είναι οτιδήποτε με σοκολάτα. «Είναι λάτρης της σοκολάτας. Οτιδήποτε και να βάζαμε στο μενού που είχε σοκολάτα, πάντα το επέλεγε. Έχει ένα δερματόδετο κόκκινο βιβλίο συνταγών και όλα τα μενού είναι γραμμένα εκεί. Οι σεφ επιλέγουν τα μενού κι αυτή σημειώνει με μια γραμμή εκείνα που δεν θέλει» εξήγησε.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ λατρεύει το κέικ σοκολάτας. Φωτογραφία: Pexels

«Μερικές φορές τραβάει μια γραμμή σε όλα και γράφει κάτι διαφορετικό, όπως όταν έχει δείπνο με τον πρίγκιπα Άντριου, το αγαπημένο του ήταν crème brulee με πορτοκάλια από το Σάντριγκαμ. Κάνει όπως κάθε μαμά όταν έρχεται στο σπίτι της ο γιος της. Αν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έρθει για τσάι, τότε σίγουρα θα έχει κέικ σοκολάτας. Το λατρεύει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ