Η Ν.Δ. μπλοκάρει προεκλογικά το νομοσχέδιο Ρέππα για το Δημόσιο - iefimerida.gr

Η Ν.Δ. μπλοκάρει προεκλογικά το νομοσχέδιο Ρέππα για το Δημόσιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Νέα Δημοκρατία παρά το γεγονός ότι τα μέλη της που μετέχουν στο υπουργικό Συμβούλιο ενέκριναν το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των κρατικού μηχανισμού που προβλέπει συγχωνεύσεις και καταργήσεις ευρείας κλίμακας στον κρατικό μηχανισμό, μπλοκάρει την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος» η Νέα Δημοκρατία, μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου, ζήτησαν διευκρινήσεις αλλά και αλλαγές. Από την πλευρά του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνεται ότι το νομοσχέδιο είναι προϊόν πολύμηνης συνεργασίας μεταξύ όλων των υπουργείων και πως η Ν.Δ. είχε ενημερωθεί εγκαίρως.

Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ., εξέφραζαν χθες ενστάσεις, εκτιμώντας ότι οι επιλογές για τα οργανογράμματα των υπουργείων θα δεσμεύουν την επόμενη κυβέρνηση.

Ενα από τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. ζητούσε να ξεκαθαριστεί εάν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εμποδίζει την σύσταση υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, καθώς αφορά προεκλογική δέσμευση του κόμματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας επιβεβαίωσε ότι η Ν.Δ. έχει ενστάσεις για την κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι η στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που όμως στηρίζει την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου εντάσσεται σε ένα σχεδιασμό για μπλοκάρισμα σημαντικών νομοθετικών πρωτοβουλιών πριν από τις εκλογές.

Ωστόσο, από πλευράς υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαμηνύεται ότι υπάρχει η διάθεση για περαιτέρω συζήτηση με τη Ν.Δ., ώστε να αρθούν οι αμφιβολίες και το νομοσχέδιο να ψηφιστεί πριν από τις εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ