ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ

Πανελλήνιες 2018: Μέτρια τα Αρχαία, δύσκολα έως εξαιρετικά δύσκολα τα Μαθηματικά

Πανελλήνιες 2018: Μέτρια τα Αρχαία, δύσκολα έως εξαιρετικά δύσκολα τα Μαθηματικά

Στα Αρχαία Ελληνικά και στα Μαθηματικά διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιων στις Πανελλήνιες 2018. 

Στα Αρχαία Ελληνικά, οι μαθητές εξετάστηκαν σε διδαγμένο κείμενο του Πλάτωνα και άγνωστο κείμενο του Αριστοτέλη. Τα φροντιστήρια Πουκαμισάς, στον πρώτο σχολιασμό που κάνουν για τα θέματα χαρακτηρίζουν κατανοητά τα ερωτήματα που τέθηκαν με βάση το γνωστό και απαιτητικό το άγνωστο. 

Σε ότι αφορά στα Μαθηματικά, τα φροντιστήρια Πουκαμισάς, χαρακτηρίζει τα θέματα απαιτητικά και μάλιστα το τέταρτο θέμα εξαιρετικά δύσκολο. 

Το σχόλιο για τα Αρχαία Ελληνικά στις Πανελλήνιες 2018:

Αναφορικά με τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών θα μπορούσαν να γίνουν οι εξής
επισημάνσεις:
α) Στο διδαγμένο κείμενο δόθηκε απόσπασμα από την Πολιτεία του Πλάτωνα. Τα ζητούμενα»υπήρξαν αρκετά κατανοητά και αντιμετωπίσιμα ακόμη και από τους μέτριους μαθητές. Καινοτομία αποτελεί το θέμα Β3 (εισαγωγή) το οποίο ήταν αντιστοίχιση.

β) Στο αδίδακτο κείμενο από την άλλη μεριά δόθηκε χωρίο από τη ρητορική του Αριστοτέλη, γεγονός που δημιουργεί κάποιες εύλογες δυσκολίες αναφορικά με την απόδοση του περιεχομένου του στη νέα ελληνική, αλλά τα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα κινήθηκαν στη λογική των προηγούμενων ετών χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Το σχόλιο για τα Μαθηματικά στις Πανελλήνιες 2018: 

Τα θέματα κρίνονται απαιτητικά. Το δεύτερο θέμα είναι σχετικά εύκολο και μάλλον αναμενόμενο. Το τρίτο θέμα είναι γεωμετρικό πρόβλημα το οποίο απαιτούσε γνώσεις προηγούμενων τάξεων και είχε κλιμακούμενη δυσκολία. Τέλος, το τέταρτο θέμα κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο. 

Δείτε τις απαντήσεις των Μαθηματικών. 

Δείτε τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών και των Μαθηματικών που έπεσαν σήμερα, στις Πανελλήνιες 2018

 

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.