Σημαντική αύξηση καταγράφεται στους ναρκομανείς, φορείς του HIV - iefimerida.gr

Σημαντική αύξηση καταγράφεται στους ναρκομανείς, φορείς του HIV

Σημαντικά αύξηση καταγράφεται στους ναρκομανείς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντικά έχουν αυξηθεί οι φορείς του HIV, χρήστες ναρκωτικών ουσιών από την αρχή του έτους, όπως αναφέρει σε έγγραφό του ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης.

Στο έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη για την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων της λοίμωξης HIV/AIDS μέσα στο 2011 στους χρήστες ουσιών, σημειώνεται ότι ο ΟΚΑΝΑ έχει σημαντικές ενδείξεις του ιού HIV σε ενεργούς χρήστες ουσιών έχει από την αρχή του έτους

Για το λόγο αυτό έχει ήδη ξεκινήσει εξόρμηση δωρεάν διάθεσης προφυλακτικών μαζί με σύριγγες στους ενεργούς χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, αρχής γενομένης από το κέντρο της Αθήνας.

«Ο ΟΚΑΝΑ - εξαιτίας των σημαντικών ενδείξεων που παρατηρήθηκαν από την αρχή της χρονιάς, αναφορικά με την υψηλή αύξηση της συχνότητας ανίχνευσης του ιού HIV σε ενεργούς χρήστες ουσιών που προσέρχονταν στις υπηρεσίες άμεσης πρόσβασης- αποφάσισε να προβεί σε συντονισμένες ενέργειες με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της μόλυνσης μεταξύ του πληθυσμού των ενεργών χρηστών, των μελών υποκατάστασης και της περαιτέρω διάδοσης τους στο γενικό πληθυσμό» αναφέρει στην απάντησή του ο υφυπουργός Υγείας.

Ο υφυπουργός αναφέρει ακόμη ότι «εν μέσω επιδημίας είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης της μόλυνσης» και προσθέτει ότι στους χώρους συνάθροισης των ενεργών χρηστών θα διανεμηθούν δωρεάν 30.000 προφυλακτικά και 10.000 σύριγγες νέου τύπου, ενώ προχωρούν οι ενέργειες για υπάρξει επαρκής αριθμός υλικών καθ΄ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ προχώρησε στην έκδοση απόφασης με την οποία θα εντάσσονται κατά προτεραιότητα όλοι οι ασθενείς με HIV στις Μονάδες Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ, στην Αττική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ