Διάλειμμα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης: Στο School Pizza Bar θα φας βέρο ιταλικό [εικόνες] - iefimerida.gr

Διάλειμμα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης: Στο School Pizza Bar θα φας βέρο ιταλικό [εικόνες]

ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΛΟΒΙΝΗ

Οι μέρες και οι νύχτες έχουν ζεστάνει, πράγμα που σημαίνει: Πρώτον, τα air condition έχουν πάρει φωτιά. Δεύτερον, όλοι ονειρεύονται διακοπές. Τρίτον, το σπίτι δεν μας κρατάει.

Πρωί, μεσημέρι, απόγευμα και βράδυ, όλοι ψάχνουμε αφορμή να βγούμε από το σπίτι, ο καιρός είπαμε έχει αλλάξει και μαζί του και η διάθεση.

Κάπως έτσι, ένα βράδυ της προηγούμενης εβδομάδας, μετά τη δουλειά, με έναν φίλο, φυσικά αρνούμενοι πεισματικά να επιστρέψουμε σπίτι και θέλοντας να πάμε κάπου να χαλαρώσουμε, μοιραία κατευθυνθήκαμε στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Και... μοιραία επίσης βρεθήκαμε στο School Pizza Bar. Το γνωστό ιταλικό του κέντρου, με την αυθεντική ιταλική κουζίνα, τη φημισμένη πίτσα του (ακόμη και Ιταλοί περαστικοί τουρίστες έχουν πάθει... την πλάκα τους δοκιμάζοντάς την) και τη χαλαρή και συγχρόνως χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Ένα από τα μαγαζιά που έχουν το προσόν να προσφέρουν υψηλής ποιότητας πιάτα σε ένα περιβάλλον που δεν σε βάζει σε καλούπια, αλλά σε αφήνει να χαλαρώσεις. Από τη μια το κόνσεπτ του μαγαζιού που θυμίζει αυτό το που λέει το όνομά του, σχολείο. Από τις κλασικές σχολικές καρέκλες (και μόνο που τις βλέπεις, γυρνάς χρόνια πίσω) μέχρι την πιο απίθανη λεπτομέρεια εντός και εκτός του καταστήματος, όλα θυμίζουν τις σχολικές τάξεις. Και το School Pizza Bar αποτελεί τον μόνο καλό λόγο για να επιστρέψει κανείς σε αυτές... Από την άλλη, οι άνθρωποι του μαγαζιού που σε υποδέχονται και σε εξυπηρετούν με άνεση και οικειότητα, τέτοια που αναρωτιέσαι για το αν όντως ήταν συμμαθητές σου στο σχολείο!

Θέλοντας απεγνωσμένα να χαλαρώσουμε λοιπόν, καθίσαμε σε ένα από τα ακριανά τραπέζια του μαγαζιού, φυσικά έξω (η ζέστη δεν αφήνει άλλα περιθώρια) και… αρχίσαμε να τσακωνόμαστε για το ποια πίτσα θα επιλέξουμε. Πριν ο τσακωμός εξελιχθεί σε καβγά, ευτυχώς, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το αγαπημένο μας μαγαζί για πίτσα, είχε κάποιες ολοκαίνουριες προσθήκες στο μενού. Καμία σχέση με πίτσα μεν, καθαρά ιταλικές δε. Και κάπως έτσι, και αν και η πίτσα που μόλις είχε σερβιριστεί στο διπλανό τραπέζι μας ζάλιζε με την εικόνα και τη μυρωδιά της, αποφασίσαμε να προσπεράσουμε τη λιγούρα μας για πίτσα και να δοκιμάσουμε κάποια από τα καινούρια πιάτα.

Δυσκολευόμενοι να επιλέξουμε -καθώς οι νέες προσθήκες δεν ήταν μια και δυο, αλλά πολλές περισσότερες και όλες τους τόσο διαφορετικές και εξίσου ελκυστικές- καταλήξαμε ότι θα ξεκινούσαμε με μια σαλάτα και ένα καρπάτσιο.

Επιλέξαμε τη σαλάτα «Brillela affumicata» (αν και μας γυάλισε και αυτή με τις φράουλες) σκεπτόμενοι ότι θα ήταν η πιο ελαφριά (που ήταν) και ταυτόχρονα πικάντικη (που επίσης ήταν) και θα ταίριαζε υπέροχα με το καρπάτσιο που πήραμε επίσης για πρώτο πιάτο. Τελικά αποδείχθηκε ότι η επιλογή μας στη σαλάτα ήταν σούπερ, όχι μόνο γιατί ήταν ελαφριά, αλλά και γιατί ήταν μια από τις πιο δροσερές σαλάτες που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Το γιαούρτι ολοφάνερα, χωρίς να βαραίνει τη γεύση, έκανε όλη τη δουλειά!

Brillela affumicata
Το εκπληκτικό καρπάτσιο σερβιρισμένο αλά Ιταλία

Το εξαιρετικό καρπάτσιο (από μοσχαρίσιο κρέας με φύλλα ρόκας για τη σπιρτάδα, φλέικς παρμεζάνας και λάδι τρούφας) συνόδευσε την κουβέντα μας αλλά και το κρασί μας: το πολυβραβευμένο ασύρτικο «Terra Nera Karamolegos Estate». Κρασί με γεμάτη γεύση, δυνατό και -σημειωτέον- ιδανικό να συνοδεύσει τόσο το κρέας, όσο και το ψάρι. Και εμείς σε λίγο θα μπλέκαμε κρέας με θαλασσινά, οπότε δεν θα μπορούσε πραγματικά να υπάρξει ιδανικότερη επιλογή.

Και πάμε στο κυρίως...

Αν και ο σολομός με το σοτέ σπανάκι και το χαβιάρι λεμονιού έμοιαζε η τέλεια επιλογή -καθώς καλοκαίρι είναι τη γραμμή μας την προσέχουμε- και μολονότι τα μπιφτεκάκια με τα μανιτάρια πορτσίνι και τα νιόκι με σπανάκι η αλήθεια είναι ότι μας... συγκίνησαν, τελικά καταλήξαμε σε κάτι πιο λιτό, αλλά εξαιρετικά ποιοτικό και γευστικό. Και φυσικά βέρο ιταλικό: Μια εκπλητική ταλιάτα Black Angus με βουτυράτα λαχανικά. Η ταλιάτα εξαιρετική, ψημένη τόσο όσο, έλιωνε στο στόμα. Αλλά πραγματικά, αξίζει μια ειδική αναφορά στα λαχανικά, που ακόμη και όσοι τα μισούν σε αυτή την εκδοχή τους θα τα λάτρευαν.

Black Angus με βουτυράτα λαχανικά

Και φυσικά δεν θα μέναμε εκεί. Σε ιταλικό ήμασταν, αποφασίσαμε με τα πολλά να μην παραγγείλουμε πίτσα, ε, δεν θα παραγγέλναμε και μια pasta; Με μια φωνή και με τα δάχτυλά μας να... συγκρούονται πάνω στον κατάλογο, και οι δυο δείξαμε τα λιγκουίνι με τις γαρίδες, τα κολοκυθάκια και το πέστο φιστικιού. Θα το αγαπήσουν οι λάτρεις των θαλασσινών και όχι μόνο, ακόμη και εκείνοι που δεν ενδίδουν σε συνδυασμούς οι οποίοι ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Τα λιγκουίνι που μας τρέλαναν!

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε παρά να ολοκληρώσουμε το γεύμα μας με ένα γλυκάκι. Ορεξη για συζήτηση είχαμε, τα τραπέζια είχαν γεμίσει, το κλίμα ήταν χαλαρό, κόσμος πήγαινε και ερχόταν, τα ποτήρια μας ήταν ακόμη γεμάτα με κρασί, οπότε τι έλειπε; Ενα γλυκό. Οι επιλογές που είχαμε ήταν τρεις: Nona's Cheesecake, Chocolate souffle και Cassata Sicilliana. Επιλέξαμε το τρίτο, είχαμε φάει αλά Ιταλία και θέλαμε να ολοκληρώσουμε το δείπνο μας με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Και πετύχαμε διάνα. Ενα γλυκάκι με κρέμα τυριού, άρωμα και γεύση πορτοκαλιού και φυστίκι Αιγίνης. Δύο κερασάκια κρυμμένα στην κρέμα ήταν η τελευταία έκπληξη της βραδιάς...

Cassata Sicilliana με άρωμα πορτοκαλιού που ζαλίζει

Οι επιλογές μας αποδείχθηκαν μία και μία, ωστόσο δεν ήταν οι μόνες που μας έκαναν το κλικ στον ανανεωμένο κατάλογο του School Pizza Bar. Εναν κατάλογο με τα όλα του. Εξαιρετικές σαλάτες, πίτσες, φυσικά άφθονη pasta, τρεις ολοκαίνουριες επιλογές σε κυρίως πιάτα (βασικές επιλογές αλλά όλες τους μαγειρεμένες εξαιρετικά), πολλά πρώτα πιάτα και φυσικά έναν πλήρη κατάλογο με κρασιά, ελληνικά και τέσσερις εξαιρετικές ιταλικές επιλογές. Φυσικά δεν λείπουν τα γλυκά, αλλά και τρεις επιλογές για πρωινό και brunch και τέλος τα κοκτέιλ! Γιατί το School Pizza Bar είναι ανοιχτό από το πρωί έως το βράδυ, για πρωινό, brunch, καφέ, γλυκό, φαγητό και γιατί όχι και διασκέδαση το βράδυ. Τα κοκτέιλ είπαμε πολλά και τα events που διοργανώνονται εξίσου πολλά και μοναδικά!

School Pizza Bar μια ολοκληρωμένη εμπειρία με ιταλική υπογραφή στο πιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης.

Ιnfo

  • School Pizza Bar
  • Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, Μετρό Μοναστηράκι
  • Facebook: @SchoolPizzaBar
  • Τηλ:  21 0325 1444
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ