Αποφασίζει ο Βενιζέλος για τον νέο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Αποφασίζει ο Βενιζέλος για τον νέο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ

Αποφασίζει ο Βενιζέλος για το νέο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ - Ολα τα ονόματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία πρώτη προσπάθεια να τονώσει το ηθικό των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας για πρώτη φορά υπό την ιδιότητα του νέου προέδρου του κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να επισημάνει ότι η απρόβλεπτα υψηλή συμμετοχή των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ στέλνει θετικά μηνύματα για την πορεία του κόμματος και να ζητήσει από τους βουλευτές να στρατευθούν μαζί του στον αγώνα για τις εθνικές εκλογές με στόχο-όπως θα πει- την πρωτιά στις κάλπες.

Επί της ουσίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην σημερινή συνεδρίαση του οργάνου αναμένεται να δώσει το στίγμα του εν όψει των εκλογών, να επαναλάβει τις δηλώσεις του για την ενότητα της δημοκρατικής παράταξης και ενδεχομένως –σύμφωνα με συνομιλητές του- να αφήσει ανοιχτό παράθυρο επιστροφής για τους 13 «ανανήψαντες» πρώην και νυν βουλευτές που έδωσαν το παρόν στις εσωκομματικές εκλογές.

Ο κ. Βενιζέλος έχει ήδη εγκατασταθεί στον 6ο όροφο της Ιπποκράτους κι από εκεί –έχοντας αποδεσμευθεί από τα κυβερνητικά του καθήκοντα- θα λάβει όλες τις αποφάσεις σε σχέση με τις κεντρικές προεκλογικές επιτροπές που θα συγκροτήσει ενόψει εκλογών.

Οι πληροφορίες εμφανίζουν τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να αντικαθιστά πριν από τις εκλογές τον γραμματέα του κόμματος -άλλωστε συνεργάτες του θυμίζουν ότι ο κ. Καρχιμάκης είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί μετά την αποχώρηση Παπανδρέου.

Ενδεχομένως για την θέση του γραμματέα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προορίζει ένα από τα πέντε μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που τον υποστηρίζουν, ίσως κάποιον ανάμεσα στους Πάρη Κουκουλόπουλο και Νίκο Σαλαγιάννη.

Επίσης, η άμεση τοποθέτηση νέου εκπροσώπου Τύπου. Για την συγκεκριμένη θέση φαβορί πρέπει να θεωρείται ο βουλευτής Κώστας Καρτάλης με αναπληρώτρια τη νεαρή δικηγόρο από την Πάτρα και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Χριστίνα Μανωλοπούλου αν και τίποτε δεν έχει οριστικοποιηθεί. Στην περίπτωση του κ. καρτάλη το πρόβλημα έχει να κάνει με τον περιορισμό των τηλεοπτικών παρουσιών που έχουν οι υποψήφιοι βουλευτές ακόμη κι αν είναι εκπρόσωποι Τύπου. Γι αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο κ. Καρτάλης να τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αν και εκεί οι εκλόγιμες θέσεις θα είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένες.

Το επόμενο διάστημα θα συγκληθεί και το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ το οποίο ωστόσο δεν θα αλλάξει, αφού η εκλογή του γίνεται από το Συνέδριο του κόμματος το οποίο δεν αναμένεται να γίνει νωρίτερα από τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ