Παράταση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες

Ακόμα μια παράταση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες δίνει το υπουργείο περιβάλλοντος σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή.

Έτσι η προθεσμία για υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των αναρτημένων δασικών χαρτών λήγει στις 18 Ιουλίου 2018 αντί στις 30 Μαΐου που ίσχυε.
Ακόμα ορίζεται παράταση 12 μηνών για την ολοκλήρωση της εξέτασης από τις οικείας Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων, των αντιρρήσεων που αφορούν τους δασικούς χάρτες από την μερική κύρωσή τους.
Παρατείνεται και η δυνατότητα των αρμόδιων υπηρεσιών των οικείων ΟΤΑ για την αποτύπωση των ορίων και περιγραμμάτων των οριζόμενων περιοχών για την κατάρτιση δασικών χαρτών και υποβολή σχετικών αντιρρήσεων μέχρι τις 16 Ιουλίου 2018.
Τέλος παρατείνεται για 2 έτη μέχρι δηλαδή τον Αύγουστο του 2020 η ημερομηνία υποβολής αίτησης εξαγοράς από τους κατόχους δημόσιων δασικών εκτάσεων που εκχερσώθηκαν για γεωργική χρήση πριν την έναρξη ισχύος του Συντάγματος του 1975 και διατηρούν τη χρήση αυτή μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δασικοί χάρτες Βουλή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ