Κον Μπεντίτ: «Πρόκληση για την Ευρώπη η αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας» - iefimerida.gr

Κον Μπεντίτ: «Πρόκληση για την Ευρώπη η αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας»

Κον Μπεντίτ: «Πρόκληση για την Ευρώπη η αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την ελληνική οικονομία, την παράνομη μετανάστευση, τις προτάσεις του Γάλλου πρωθυπουργού, Νικολά Σαρκοζί και για τη αναθεώρηση της συνθήκης του Σένγκεν, μίλησε σε συνέντευξη του ο επικεφαλής της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντάνιελ Κον Μπεντίτ.

Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κον Μπεντίτ, αναφερόμενος στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, κάλεσε την Ευρώπη να προσδιορίσει ένα πρόγραμμα επενδύσεων για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι η αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας είναι αυτή τη στιγμή «η μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη».

Σε ότι αφορά την παράνομη μετανάστευσης, ανέφερε ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος εξαρτάται από τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία. «Το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι ότι όσο δεν έχουμε μια συμφωνία με την Τουρκία, δηλαδή είτε να δοθεί προοπτική ένταξής της στην Ευρώπη είτε να είμαστε ορθολογικοί μαζί της -και αυτό ισχύει και για τους Έλληνες, άλλωστε, όσο και για το υπόλοιπο της Ευρώπης- η Τουρκία δεν έχει κανένα συμφέρον να βοηθήσει την Ευρώπη και να ασφαλίσει τα σύνορα της», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στις προτάσεις του Νικολά Σαρκοζί για επανεθνικοποίηση του χώρου Σένγκεν, είπε κατηγορηματικά πως: «Είναι μια τρέλα. Κανένας δεν θα επανεθνικοποιήσει. Αυτό είναι η προεκλογική καμπάνια. Στην Ελλάδα ξέρετε τι είναι προεκλογική καμπάνια. Όλοι υπόσχονται πράγματα που ποτέ δεν τηρούν. Δεν θα επανεθνικοποιήσουμε τον χώρο Σένγκεν».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη στη συνέντευξη πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ