Αθανασίου: Πάντα πίστευα στην επένδυση στο Ελληνικό και στις προοπτικές της χώρας - iefimerida.gr

Αθανασίου: Πάντα πίστευα στην επένδυση στο Ελληνικό και στις προοπτικές της χώρας

Ο Οδυσσέας Αθανασίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις μεγάλες δυνατότητες και τις προοπτικές της χώρας μας ακόμη και στη δύσκολη χρονική περίοδο, που βρισκόταν στο επίκεντρο της οικονομικής κρίσης, δεν σταμάτησε να πιστεύει ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, που διακρίθηκε με τον τίτλο του Manager of the Year της ΕΕΔΕ.

Οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν τον περιγράφουν ως έναν οραματιστή που εμπνέει όλο το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας την οποία διοικεί, ξεχωρίζει για το ήθος, την σεμνότητα του, αλλά και τη δυναμικότητα και την αποφασιστικότητα στην υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί.

Ο ίδιος άλλωστε ο Οδυσσέας Αθανασίου - ο άνθρωπος που θα συντονίσει τη διαχείριση του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπλασης στο κόσμο - καθώς η Lamda Development έχει αναλάβει την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, τόνισε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παραλαβή του βραβείου, που τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει καταστεί θεσμός στο επιχειρείν:

Οι αλλαγές στην οργάνωση και διοίκηση των επιχειρήσεων διεθνώς είναι τεκτονικές, όχι μόνον λόγω των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων αλλά και των αλλαγών που επιφέρουν στην επικοινωνία. Οι διοικούντες τις επιχειρήσεις θα πρέπει να βρούμε τρόπους να εμπνέουμε και να εμπνεόμαστε όχι να επιβάλλουμε.

Αθανασίου: Πάντα πίστευα στην επένδυση στο Ελληνικό και στις προοπτικές της χώρας | iefimerida.gr 0

Ο Οδυσσέας Αθανασίου αυτοδημιούργητος, με σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό γνωρίζει καλά τη διεθνή αλλά και την ελληνική πραγματικότητα. Είναι εκ φύσεως αισιόδοξος και δεν απογοητεύεται από τις δυσκολίες. Το επιχειρείν χρειάζεται και λελογισμένο ρίσκο, είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του στο περιστύλιο του Ζαππείου, παραλαμβάνοντας το βραβείο.

Πιστεύει ακράδαντα στις προοπτικές της Ελλάδος και στο ανθρώπινο δυναμικό της. Το απέδειξε άλλωστε στην πράξη, καθώς στη διάρκεια της πολυετούς κρίσης, όταν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων ήταν στο 30% και η αβεβαιότητα κυριαρχούσε, η Lamda Development προχώρησε σε σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις και επενδύσεις στα ήδη υπάρχοντα εμπορικά κέντρα κα.

«Πάντα πίστευα στο Ελληνικό»

Για το Ελληνικό, την μεγαλύτερη αστική ανάπτυξη του κόσμου, που όπως ο ίδιος πιστεύει θα αλλάξει καθοριστικά την θέση της χώρα μας στον επενδυτικό, επιχειρηματικό, πολιτιστικό, τουριστικό χάρτη, δεν έχασε πότε την αισιοδοξία του ότι το έργο θα υλοποιηθεί.

Ακόμη και στις δύσκολες στιγμές που κοντινοί μου άνθρωποι αντιμετώπιζαν με αμφιβολία και αμφισβήτηση το αν θα γίνει το έργο, ήμουν αισιόδοξος ότι η επένδυση θα πάει μπροστά, επισήμανε αναφέροντας ότι εκτιμά ότι το 2019 το έργο θα ξεκινήσει. Κάθε φορά που υπήρχαν δυσκολίες το όραμα μας για το Ελληνικό, μας έδινε δύναμη να συνεχίσουμε.

Ο φετινός Επιχειρηματίας της Χρονιάς, που κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη Lamda Development για δέκα χρόνια πιστεύει στις αρχές της αξιακής προσέγγισης, στα οφέλη των συνεργασιών και στη δύναμη της ομαδικότητας. Έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια ομάδα με σύνολο αξίων, πιστεύουμε στην αξιακή προσέγγιση, είπε ευχαριστώντας όλους τους συνεργάτες και τους εργαζόμενους της εταιρίας, ενώ σε προσωπικό ανθρώπινο επίπεδο έκανε αναφορά στην μητέρα του και στην οικογένεια του. Επισήμανε επίσης ότι μια εταιρία μπορεί να προχωρήσει μόνο μέσω του πλουραλισμού ιδεών και τη σύνθεση σκέψης, καθώς μόνο έτσι έρχεται η πρόοδος και η εξέλιξη.

Ο επικεφαλής της Lamda Development στην ομπρέλα της οποίας είναι εμπορικά κέντρα όπως το Golden Hall δεν τοποθετεί διαχωριστικές γραμμές μεταξύ καταναλωτών, μισθωτών των εμπορικών κέντρων και της ιδιοκτησίας των κέντρων. Μαζί προχωρήσαμε στην κρίση, μαζί καταφέραμε να αντέξουμε προς όφελος όλων. Είμαστε σε συνεχή και πραγματικά ανοικτή προσωπική επικοινωνία με τους καταναλωτές, τους ακούμε και καταγράφουμε τις απόψεις τους.

Αθανασίου: Πάντα πίστευα στην επένδυση στο Ελληνικό και στις προοπτικές της χώρας | iefimerida.gr 1

O κ. Αθανασίου δεν ξεχνά να αναγνωρίσει όσους στήριξαν την εταιρία, τονίζοντας ότι η Lamda Development βρίσκεται στη σημερινή θέση χάρη στην απόλυτη στήριξη του ομίλου Λάτση, επισημαίνοντας ότι η εταιρία θα παραμείνει πιστή στις αξίες της εξωστρέφειας, της αξιοπιστίας και της καινοτομίας, αρχές που διέπουν την εταιρική της φιλοσοφία.

Πέραν όμως της θητείας του στη Lamda Development, ο Οδυσσέας Αθανασίου έχει πολυετή εμπειρία σε σημαντικές διοικητικές θέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στην εννεαετή καριέρα του στις ΗΠΑ, εργάστηκε για την Ernst & Young και την Emerson Electric. Έχει διατελέσει CFO της Diageo Hellas, με περιοχή ευθύνης την Ελλάδα και την Τουρκία, CFO Δυτικής Ευρώπης στην Βαrilla, με έδρα το Παρίσι και CFO Ελλάδος στην τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν. Στις εταιρείες αυτές, διετέλεσε και μέλος του ΔΣ.

Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Austin with honors.

O κ.Αθανασίου δεν διστάζει να πει την γνώμη του, συμμετέχοντας ενεργά σε συνέδρια, ομιλίες και συζητήσεις που αφορούν στην ανάγκη αναδιαμόρφωσης της οικονομίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, του επενδυτικού περιβάλλοντος στη χώρα, και του τομέα ακινήτων.

Επιπλέον, μέσα από πλούσια αρθρογραφία (Economist κ.α.) αναλύει τις εξελίξεις και επενδυτικές προοπτικές για την Ελλάδα και την παγκόσμια οικονομία. Είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του ΣΕΒ, του ΣΕΛΠΕ, της Συμμαχίας για την Ελλάδα (ιδρυτικό μέλος) και της επιτροπής του TEDX Academy Ελλάδος.

Εκτιμά ότι η επιτυχία είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και σκληρής δουλείας, δεν θα πρέπει όμως όπως ανέφερε, να υποτιμάται και ο παράγοντας τύχη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ