Τούρκος αξιωματούχος καταγγέλλει την απαγόρευση προεκλογικής εκστρατείας σε γερμανικό έδαφος - iefimerida.gr

Τούρκος αξιωματούχος καταγγέλλει την απαγόρευση προεκλογικής εκστρατείας σε γερμανικό έδαφος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γερμανία κατέδειξε ένα «δημοκρατικό έλλειμμα» αρνούμενη στους Τούρκους πολιτικούς αξιωματούχους την άδεια να πραγματοποιήσουν προεκλογική εκστρατεία στο γερμανικό έδαφος για τις τουρκικές εκλογές του Ιουνίου.

Αυτό υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος AKP σε σημερινή συνέντευξή του.

«Τρία εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες ζουν στη Γερμανία, από τους οποίους 1,5 εκατομμύριο έχουν δικαίωμα ψήφου. Είναι άραγε σωστό η Γερμανία να περιορίζει το δικαίωμά τους να ενημερωθούν πριν από την ψηφοφορία;», δήλωσε ο Χαγιατί Γιαζιτζί στη συνέντευξη αυτή στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Η Γερμανία και άλλες χώρες, όπως η Αυστρία και η Ολλανδία, έκαναν γνωστό πως δεν επιθυμούν την πραγματοποίηση τουρκικών προεκλογικών συγκεντρώσεων στο έδαφός τους ενόψει των βουλευτικών και των προεδρικών εκλογών της 24ης Ιουνίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ηγείται επίσης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και είναι υποψήφιος για να επανεκλεγεί, πραγματοποίησε πρόσφατα μεγάλη συγκέντρωση στο Σαράγεβο, η οποία απευθυνόταν στην τουρκική διασπορά στην Ευρώπη.

«Δεν είναι παρά κακή δικαιολογία, όταν οι Γερμανοί φίλοι μας μάς λένε ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια αυτών των συγκεντρώσεων», συνεχίζει ο δεύτερος στην ιεραρχία του AKP.

«Γι' αυτό πιστεύω πως στους Γερμανούς φίλους μας υπάρχουν δημοκρατικά ελλείμματα», επιμένει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ