Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Μπουτάρη στο Δημαρχείο Αθηνών [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Μπουτάρη στο Δημαρχείο Αθηνών [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκέντρωση κατά της επίθεσης στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη πραγματοποίησαν αλληλέγγυοι έξω από το δημαρχείο Αθηνών την ώρα του δημοτικού συμβουλίου.

Κατά την εισήγηση του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στο δημοτικό συμβούλιο τόνισε πως «Ματαιοπονούν όσοι επιδιώκουν με κοινωνιολογικές, εθνολογικές ή όποιες άλλες προσεγγίσεις να αναζητήσουν τις αιτίες της συνεχώς ογκούμενης βίας στη σημερινή Ελλάδα. Η βία, υπό τον μανδύα της «δυναμικής διεκδίκησης», νομιμοποιήθηκε μέσα στην καρδία της κρίσης. Εθνικιστικά και λαϊκίστικα ρεύματα, συναντήθηκαν με την ημιμάθεια και την συνωμοσιολογία και βαφτίστηκαν «αντισυστημικά».

Παράλληλα, παρατηρώντας ο δήμαρχος Αθηναίων την απουσία της Χρυσής Αυγής από τι δημοτικό συμβούλιο είπε πως: «εκείνοι που έχουν συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία του κλίματος μίσους στην ελληνική κοινωνία, οι ηθικοί αυτουργοί, οι ιδεολογικοί καθοδηγητές εκείνων που επιτέθηκαν στον Γιάννη Μπουτάρη, επέλεξαν να είναι απόντες από τη σημερινή συνεδρίαση. Φαινόμενα αντικοινοβουλευτισμού, που συγκεκριμενοποιούνται με προσωπικές επιθέσεις σε φορείς πολιτικών αξιωμάτων, συναντήθηκαν με την δυσανεξία απέναντι σε αυτούς που μπορεί να έχουν μία διαφορετική γνώμη. Με αυτά ήρθε αντιμέτωπος ο Γιάννης Μπουτάρης».

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Μπουτάρη στο Δημαρχείο Αθηνών [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Μπουτάρη στο Δημαρχείο Αθηνών [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Τέλος, επέρριψε ευθύνες σε όλα τα πολιτικά κόμμα και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος όπως είπε «στην περίοδο πριν από την άνοδό του στην εξουσία δεν καταδίκαζε απερίφραστα, όπως επιβάλλεται, τη βία εναντίον πολιτικών προσώπων». Ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη, άμεσα, οι δράστες αλλά και οι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη. Η πρόταση του αυτή αναμένεται όπως είπε ο ίδιος σε δήλωση του να υπερψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Μπουτάρη στο Δημαρχείο Αθηνών [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Μπουτάρη στο Δημαρχείο Αθηνών [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ