Ο πρίγκιπας Χάρι σπάει την παράδοση και πάλι: Θα φορέσει βέρα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο πρίγκιπας Χάρι σπάει την παράδοση και πάλι: Θα φορέσει βέρα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιβεβαιώθηκε: Ο πρίγκιπας Χάρι θα ανταλλάξει βέρες στο γάμο του με την Μέγκαν Μαρκλ. Ο γαμπρός θα σπάσει την παράδοση πολλών άλλων ανδρών της οικογένειας, όπως ο αδερφός του Γουίλιαμ και ο παππούς του πρίγκιπας Φίλιππος, που επέλεξαν να μην φορέσουν βέρες.

Η είδηση της απόφασης αυτής του Χάρι έγινε γνωστή όταν χθες το απόγευμα αποκαλύφθηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη γαμήλια τελετή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει «την ανταλλαγή των γαμήλιων δαχτυλιδιών», όπου τόσο η Μέγκαν όσο και ο Χάρι θα δώσουν ο ένας στον άλλον τις βέρες τους. Στο βασιλικό γάμο του 2011, μόνο ο πρίγκιπας Γουίλιαμ πέρασε μια βέρα στο δάχτυλο της Κέιτ Μίντλετον, ενώ αυτή όχι.

Ο πρίγκιπας Χάρι σπάει την παράδοση και πάλι: Θα φορέσει βέρα [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Στο σημερινό γάμο, ο Χάρι και η Μέγκαν θα πουν τα εξής περνώντας ο ένας τη βέρα στο χέρι του άλλου: «Σου δίνω αυτό το δαχτυλίδι ως δείγμα του γάμου μας. Με το σώμα μου σε τιμώ, όλα όσα είμαι σου τα δίνω και όλα όσα έχω τα μοιράζομαι μαζί σου, μέσα από την αγάπη του Θεού, του Πατέρα, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος».

Γιατί λοιπόν, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν έχει βέρα; Την εποχή του γάμου του με την Κέιτ Μίντλετον, ένας εκπρόσωπος του παλατιού δήλωσε στο περιοδικό People: «Θα υπάρχει μόνο ένα δαχτυλίδι, σύμφωνα με τις επιθυμίες του ζευγαριού».

Ο πρίγκιπας Χάρι σπάει την παράδοση και πάλι: Θα φορέσει βέρα [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Αποδεικνύεται πως ο λόγος ήταν καθαρά προσωπική προτίμηση. «Δεν του αρέσουν τα κοσμήματα και το παλάτι εξέδωσε δήλωση πριν το γάμο τους, ανακοινώνοντάς το» αποκάλυψε πέρυσι η βασιλική βιογράφος Πένι Τζούνιορ.

Σύμφωνα με το Travel & Leisure ούτε ο πρίγκιπας Φίλιππος φόρεσε βέρα στα 70 χρόνια του γάμου του με την βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο πρίγκιπας Χάρι σπάει την παράδοση και πάλι: Θα φορέσει βέρα [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Ο πρίγκιπας Κάρολος, ωστόσο, βρίσκεται στο ίδιο στρατόπεδο με τον γιο του Χάρι. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επέλεξε να ανταλλάξει βέρες τόσο στο γάμο του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα όσο και με την Καμίλα, την δούκισσα της Κορνουάλης και μάλιστα συνεχίζει να τη φορά.

Να αναφέρουμε πως η βέρα είναι μια σύγχρονη παράδοση (ειδικά μεταξύ των αμερικανικών ζευγαριών) που προήλθε από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποκάλυψε ο κοσμηματοπώλης Ίγκαλ Ντάχαν στο Esquire. Ωστόσο, σύμφωνα με τον βασιλικό εμπειρογνώμονα Μαρλέν Κένινγκ, είναι σύνηθες για τους Βρετανούς αριστοκράτες να μην φορούν βέρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ