Ετοιμη η ασυνήθιστη, ξινούτσικη αλλά λουλουδάτη τούρτα του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ [εικόνες] - iefimerida.gr

Ετοιμη η ασυνήθιστη, ξινούτσικη αλλά λουλουδάτη τούρτα του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ [εικόνες]

Η ζαχαροπλάστης Κλερ Πτακ επί το έργο. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Φωτιά» έχουν πάρει οι κουζίνες στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για την προετοιμασία της γαμήλιας τούρτας ενόψει το γάμου του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Η ζαχαροπλάστης Κλερ Πτακ έκανε τις τελευταίες πινελιές στην γαμήλια τούρτα και αποκάλυψε την τεράστια ποσότητα συστατικών που χρησιμοποιήθηκε για να γίνει.

Η τούρτα θα φτιαχτεί από 200 λεμόνια Amalfi, 500 αυγά και 10 μπουκάλια από σιρόπι από άνθη κουφοξυλιάς από το κτήμα Sandringham της βασίλισσας.

Η Καλιφορνέζα Κλερ επιλέχθηκε από τους Χάρι και Μέγκαν για να δημιουργήσει μια «αιθέρια» τούρτα από λεμόνι και άρωμα από άνθη κουφοξυλιάς, σε ένα ασυνήθιστο σχέδιο αποτελούμενο από τρία μέρη διαφόρων μεγεθών.

Το τελικό σχέδιο θα αποκαλυφθεί αύριο, την ημέρα του γάμου, παρόλο που οι Χάρι και Μέγκαν έχουν ήδη δει τα σχέδιά της.

Η Κλαιρ δήλωσε: «Θα πρέπει να περιμένετε και να τη δείτε την ημέρα του γάμου. Είναι μια μοναδική εγκατάσταση. Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που αποκαλύπτουμε. Είναι μια μη παραδοσιακή διάταξη. Είναι μια μικρή αλλαγή από την παράδοση».

Η ζαχαροπλάστης, που είναι ιδιοκτήτρια του μοντέρνου Violet Bakery» στο Ανατολικό Λονδίνο, συνεργάζεται με την ομάδα των έξι αρτοπαρασκευαστών του παλατιού εδώ και πέντε ημέρες στις μεγάλες κουζίνες του παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Τα κομμάτια της τούρτας θα σερβιριστούν στους 600 καλεσμένους κατά τη διάρκεια της δεξίωσης στο μεσημεριανό γεύμα στο St. George’s Hall μετά τη γαμήλια τελετή.

Για τη συνταγή της χρησιμοποίησε 200 λεμόνια Amalfi, 10 μπουκάλια σιρόπι από άνθη κουφοξυλιάς από το κτήμα της βασίλισσας, 20 κιλά βούτυρο, 20 κιλά αλεύρι, 20 κιλά ζάχαρη και 500 βιολογικά αυγά από το Suffolk.

Η Κλαιρ είπε: «Είναι ένα παντεσπάνι λεμονιού – ένα ειδικό παντεσπάνι που δημιούργησα μόνο για το ζευγάρι και ραίνουμε τα στρώματα με το σιρόπι από άνθη κουφοξυλιάς, γι’ αυτό είναι πραγματικά υπέροχο και όσο πιο ντόπιο γίνεται. Έχουμε μια κρέμα λεμονιού φτιαγμένη από λεμόνια Amalfi που για μένα έχουν την πιο νόστιμη γεύση. Αλλά και βουτυρόκρεμα με άρωμα ανθών κουφοξυλιάς».

Περιέγραψε δε τη γεύση της τούρτας ως μια ισορροπία όξινου και γλυκού, σε συνδυασμό με τα αιθέρια άνθη κουφοξυλιάς.

Η τούρτα εξωτερικά είναι διακοσμημένη με μια λευκή βουτυρόκρεμα από άνθη κουφοξυλιάς και είναι φτιαγμένη από στρώσεις παντεσπάνης λεμονιού, που έχει πασπαλιστεί με ένα σιρόπι του φρέσκου λουλουδιού. Οι στρώσεις κρέμας περιλαμβάνουν βουτυρόκρεμα και κρέμα λεμονιού.

Τρία είδη από τις αγαπημένες παιώνιες της Μέγκαν - Madame Claude, Bowl of Cream και Duchess – σε αποχρώσεις του λευκού και του κρεμ θα στολίσουν την τούρτα μαζί με τέσσερα διαφορετικά λευκά και κρεμ τριαντάφυλλα - Patience, Purity, Jeanne Moreau και Princess Miyuki.

Τα λουλούδια θα αφαιρεθούν πριν την κατανάλωση του γλυκού από τους καλεσμένους, αλλά τα κομμάτια θα σερβιριστούν με βρώσιμα ροδοπέταλα.

Όσο για το ενδεχόμενο να πάνε όλα κατά διαόλου σχετικά με την τούρτα, η Κλερ είπε: «Είναι τούρτα. Δεν μπορεί να πάει τόσο λάθος. Έχουμε αρκετή τούρτα και δε θέλουμε να είμαστε σπάταλοι. Ότι απομείνει, θα δωριστεί σε φιλανθρωπικούς σκοπούς».

Η σεφ για την παρασκευή της γαμήλιας τούρτας κάλεσε και μερικούς πρώην εργαζόμενούς της προκειμένου να εργαστούν τόσο στην προετοιμασία της όσο και στο κατάστημά της.

Μέρος της τούρτας ακόμη ψήνεται. Θα μεταφερθεί στο Κάστρο Γουίνσδορ όπου θα προστεθούν τα λουλούδια και ολόκληρη η κατασκευή θα στηθεί το πρωί του γάμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ