Σπυράκη: Η κυβέρνηση επιχειρεί να εργαλειοποιήσει οτιδήποτε υπάρχει στη διάθεσή της - iefimerida.gr

Σπυράκη: Η κυβέρνηση επιχειρεί να εργαλειοποιήσει οτιδήποτε υπάρχει στη διάθεσή της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε δυσχερέστατη θέση και για τον λόγο αυτόν επιχειρεί να εργαλειοποιήσει οτιδήποτε υπάρχει στη διάθεσή της αυτή την ώρα, δήλωσε μιλώντας στο «Κανάλι 1» η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

«Δεν είναι τυχαίο ότι στη συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων με τον κ. Σκουρλέτη, επιμένει να θέτει ως αντικείμενο συζήτησης, το ζήτημα της κατάτμησης της Β' Αθηνών και του Υπολοίπου μόνο, την ώρα που το θέμα αυτό για μας δεν υπάρχει. Γιατί εμείς το προτείναμε πρώτοι, εμείς τον Ιούλιο του 2016 καταθέσαμε τροπολογία στον εκλογικό νόμο, την οποία η κυβέρνηση απέρριψε» ανέφερε η κ. Σπυράκη, επαναλαμβάνοντας πως η ΝΔ συνδέει την κατάτμηση της Β' Αθηνών με το δικαίωμα ψήφου όλων των Ελλήνων που αυτή την ώρα βρίσκονται μακριά από την Ελλάδα.

«Δεν είναι καινούργιοι ψηφοφόροι αυτοί. Είναι ψηφοφόροι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, είναι άνθρωποι που ζουν χρόνια εκτός Ελλάδος, είτε έφυγαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Είναι εκείνοι οι οποίοι, με πολύ εύκολο τρόπο, δηλαδή με την επαναβεβαίωση των εκλογικών καταλόγων στο εξωτερικό, θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα» συνέχισε, σημειώνοντας πως αυτό είναι βαθιά ταξικό μέτρο.

Επισήμανε επ' αυτού ότι η ΝΔ συμφωνεί στην κατάτμηση της Β' Αθηνών και του Υπολοίπου, αλλά -έκανε σαφές- ότι αυτά πάνε μαζί με το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό.

«Και τα δύο μαζί πακέτο. Γιατί είναι η δεύτερη φορά που επιχειρούν να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο. Δεν θα αλλάζουν τον εκλογικό νόμο στη μέση της διαδρομής, κάθε φορά που η κυβέρνηση έχει διαφορετικές διαθέσεις και αισθάνεται λίγο περίεργα εξαιτίας των δημοσκοπήσεων» συμπλήρωσε και διευκρίνισε: Σημασία έχει, πάντως, ότι η ΝΔ δεν πάει να αλλάξει τη σύσταση του εκλογικού σώματος.

Πάμε να δώσουμε το αυτονόητο δικαίωμα στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, και που είναι κάτι το οποίο έχει θεσμοθετηθεί, χρόνια τώρα, από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς προβλήματα. Η δική μας πρόταση, είναι μια πρόταση πολύ καλά επεξεργασμένη. Είναι μια πρόταση που η κυβέρνηση την έχει στα χέρια της, διότι έχει την πρόταση της δικής μας προηγούμενης κυβέρνησης που την παρέδωσαν στον κ. Βούτση αρχικά.

Και το μόνο που μένει είναι, η κυβέρνηση να πει "ναι". Δεν λέει "ναι" προφανώς γιατί η ίδια αντιμετωπίζει τους Έλληνες του εξωτερικού, ως ένα κοινό στο οποίο δεν απευθύνεται, για να το πω ευγενικά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ