Ο Λίβανος θέλει να μπεί στην ενεργειακή σκακιέρα με Κύπρο και Ισραήλ - iefimerida.gr

Ο Λίβανος θέλει να μπεί στην ενεργειακή σκακιέρα με Κύπρο και Ισραήλ

Κύπρος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ενεργειακή σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου επιχειρεί να συμμετάσχει ο Λίβανος η κυβέρνηση του οποίου εξέφρασε την επιθυμία για περαιτέρω συνεργασία με την Κύπρο και το Ισραήλ.

Μετά από συνάντηση της Ερατούς Κοζάκου Μαρκουλλή με την ηγεσία του Λιβάνου, η Κύπρια υπουργός Εξωτερικών διαπίστωσε την πρόθεση της λιβανέζικης πλευράς «για ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, σε όλους του τομείς αλλά ιδιαίτερα στον τομέα των υδρογονανθράκων που είναι ένας πολλά υποσχόμενος τομέας και για τις δύο χώρες».

Η κ. Μαρκουλλή βρίσκεται από χθες στη Βηρυττό όπου πραγματοποιεί σημαντικές επαφές. Σήμερα είχε συναντήσεις τόσο με τους θρησκευτικούς ηγέτες όσο και με ένα πολιτικό ηγέτη, τον Στρατηγό Αούν, ο οποίος συμμετέχει στην κυβέρνηση.

«Θα προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς για να ολοκληρώσουμε κάποιες συμφωνίες οι οποίες είναι απαραίτητες μεταξύ των δύο χωρών. Υπάρχει θέληση και βούληση για να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», δήλωσε στον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ η υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ