Ονομαστική ψηφοφορία σήμερα για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια - iefimerida.gr

Ονομαστική ψηφοφορία σήμερα για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τα «μέτρα για την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής και υιοθεσίας».

Εν μέσω κλυδωνισμών, για το επίμαχο άρθρο 8 του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, θα πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία.

Η συζήτηση που προηγήθηκε τις τελευταίες ημέρες, επικεντρώθηκε σχεδόν αποκλειστικά στο συγκεκριμένο άρθρο, καθώς προκάλεσε ισχυρούς εσωκομματικούς κλυδωνισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Υπέρ της επίμαχης διάταξης έχουν ταχθεί ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι, ενώ δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν ΑΝΕΛ, ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων.

Πάντως, οι βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες έχει προχωρήσει η υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, φαίνεται ότι έπεισαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν εκφράσει διαφωνίες, ωστόσο κάποιοι , όπως ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης και η Γεωργία Γεννιά, επιμένουν στην καταψήφιση της διάταξης.

Αντίθετα, στους ΑΝΕΛ ο εισηγητής των οποίων είχε ταχθεί κατά της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ξεκαθάρισε χθες ότι στηρίζει τη διάταξη.

Διαφοροποιήσεις, επίσης, έχουν παρουσιαστεί τόσο στη ΝΔ ανάμεσα τους είναι η Ντόρα Μπακογιάννη που τάχθηκε υπέρ, όσο και στη ΔΗΣΥ που στηρίζει το άρθρο, με βουλευτές του κόμματος να επιμένουν στις επιφυλάξεις τους. Ανάμεσά τους, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ