Εθελοντές αποκαλύπτουν τις μυστικές κρυψώνες της Αθήνας στους τουρίστες

Την ανάδειξη του φιλόξενου προσώπου της πρωτεύουσας στους επισκέπτες της έχει το πρόγραμμα του Δήμου Αθηνών "This is my Athens" και το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία υλοποίησης.

Το εν λόγω πρόγραμμα εκπονείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου και σαν στόχο έχει να φέρει σε επαφή τους επισκέπτες της Αθήνα με τους κατοίκους της. Με αυτόν τον τρόπο ο επισκέπτης έχει την ευκαρεία να εμπλουτίσει τις εμπειρίες του και να ενισχύσει την πολιτιστική ανταλλαγή.

Ηδη, περισσότεροι από 350 εθελοντές του προγράμματος έλαβαν πρόσκληση προκειμένου να συμμετάσχουν σε κάτι πραγματικά πρωτόγνωρο και πρωτοποριακό για τα αθηναϊκά δεδομένα, την Παρασκευή 16 Μαρτίου. Οι 350 εθελοντές θα δράσουν ως πρεσβευτές της θετικής πλευράς της πόλης, συμμετέχοντας ομαδικά σε αυτή την πρωτοβουλία, δείχνοντας τη δική τους Αθήνα στους φοιτητές που επισκέπτονται για πρώτη φορά την πόλη μας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εθελοντές Αθηναίους πολίτες που θέλουν να περάσουν χρόνο με τους επισκέπτες της πόλης, να μοιραστούν ένα κομμάτι της ζωής τους μαζί τους, ώστε να δουν τα διαφορετικά πρόσωπα της Αθήνας, να δείξουν στους επισκέπτες αξιοθέατα που δεν θα βρουν στους ταξιδιωτικούς οδηγούς, τα αγαπημένα τους cafes, το στέκι τους για τα καλύτερα cocktails ή τη... μυστική τους κρυψώνα με την καλύτερη θέα της πόλης!

Οι Athens Locals είναι καθημερινοί πολίτες της Αθήνας και των προαστίων της που αγαπούν την πόλη τους και την ευρύτερη περιοχή της, είναι ανοιχτοί σε άλλες κουλτούρες και προσφέρονται να καλωσορίσουν τους επισκέπτες τους και να περάσουν χρόνο μαζί τους δείχνοντάς τους τα μέρη που αγαπάνε περισσότερο στην Αθήνα, όπως θα έκαναν για οποιονδήποτε φίλο τους επισκεπτόταν την πόλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ