Μια ασήμαντη γραμματέας άφησε περιουσία 9 εκατομμυρίων σε σχολείο στο Μπρούκλιν [εικόνες] - iefimerida.gr

Μια ασήμαντη γραμματέας άφησε περιουσία 9 εκατομμυρίων σε σχολείο στο Μπρούκλιν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Σύλβια Μπλουμ ήταν γραμματέας επί 67 χρόνια, μάζεψε κρυφά μια ολόκληρη περιουσία και αποφάσισε να τα κληροδοτήσει, μετά τον θάνατό της, σε ένα σχολεία με φτωχά παιδιά στο Μπρούκλιν.

Η ιστορία της έγινε εξώφυλλο στους New York Times: καθημερινά, ως τα 96 της χρόνια, η Σύλβια Μπλουμ έπαιρνε το μετρό για να πάει στη δουλειά της στο Μανχάταν. Η απόσταση ανάμεσα στο γραφείο δικηγόρων της Γουόλ Στρητ, όπου εργαζόταν, και στο δύο δωματίων σπίτι της στο Μπρούκλιν ήταν 45 λεπτά.

[Εδώ με τον σύζυγό της. Δεν είχαν παιδιά]

Μια ασήμαντη γραμματέας άφησε περιουσία 9 εκατομμυρίων σε σχολείο στο Μπρούκλιν [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Σε αυτό το σπίτι η ανιψιά της Τζέην ήρθε να μαζέψει κάποια πράγματα, μετά τον θάνατό της, το 2016. «Είχε κρατήσει όλα τα αποκόμματα από τις τράπεζες και όταν έκανα τον λογαριασμό είδα ότι είχε 9 εκατομμύρια δολάρια. Κανείς δεν γνώριζε πως είχε τόσα χρήματα», δήλωσε η Τζέην.

Η Σύλβια Μπλουμ αγόραζε τις ίδιες μετοχές με το αφεντικό της. Ετσι μάζεψε έναν θησαυρό στα 67 χρόνια που δούλεψε ως γραμματέας. «Ηταν η εποχή που οι γραμματείς οργάνωναν όλη τη ζωή του αφεντικού τους», δήλωσε η Τζέην. «Οταν ένα από τα αφεντικά της τής ζητούσε να δώσει εντολή για αγορά στο χρηματιστήριο, εκείνη αγόραζε για τον εαυτό της τις ίδιες μετοχές, για λιγότερα χρήματα».

Μια ασήμαντη γραμματέας άφησε περιουσία 9 εκατομμυρίων σε σχολείο στο Μπρούκλιν [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Παρά την περιουσία που διέθετε στην τράπεζα, η Σύλβια Μπλουμ έζησε ως το τέλος μια λιτή ζωή. «Θα μπορούσε να μένει στην Park Avenue», μια από τις ακριβότερες διευθύνσεις της Νέας Υόρκης, λέει ένας πρώην συνάδελφός της. Αλλά η γραμματέας προτίμησε να κρατήσει όλα της τα χρήματα για να βοηθήσει τους φτωχούς μαθητές του Μπρούκλιν όπου ζούσε. Οι εν λόγω μαθητές θα μπορούν να γράφονται στο σχολείο χάρη στην υποτροφία που φέρει το όνομά της.

Μια ασήμαντη γραμματέας άφησε περιουσία 9 εκατομμυρίων σε σχολείο στο Μπρούκλιν [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ