Κετογονική δίαιτα -Η μόνη που αξίζει, την ακολουθεί η Χάλι Μπέρι - iefimerida.gr

Κετογονική δίαιτα -Η μόνη που αξίζει, την ακολουθεί η Χάλι Μπέρι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλά καλά λιπαρά και καθόλου ζάχαρη: αυτή είναι η συνταγή της κετογονικής δίαιτας, η οποία διώχνει τα περιττά κιλά.


Είναι μια δίαιτα εξαιρετικά αποτελεσματική, όσοι την ακολουθούν δεν πεινούν ποτέ και επιπλέον προλαμβάνει πολλές χρόνιες ασθένειες. Η κετονική δίαιτα βασίζεται σε έναν εύκολο κανόνα: ελάχιστη ως καθόλου ζάχαρη και πλούσια, υγιή λιπαρά. «Πολλά λιπαρά, πρωτείνες και ελάχιστη ζάχαρη», συμβουλεύει και η διατροφολόγος Magali Walkowicz. Το σώμα μας παράγει μόνο του γλυκόζη με βάση τις πρωτείνες και τα λιπαρά, «δεν είναι λοιπόν απαραίτητο να καταναλώνει κάποιος επιπλέον», γιατί τότε παχαίνει.


Η διασημότερη πρέσβειρα της κετονικής δίαιτας είναι η Χάλι Μπέρι, η οποία στα 51 της χρόνια έχει τέλειες αναλογίες 20άρας.


Σκοπός της δίαιτας αυτής είναι η χρήση του λίπους σαν κύριο καύσιμο για τον οργανισμό αντί της γλυκόζης.

H κετογονική δίαιτα επιτρέπει τροφές που περιλαμβάνουν καλά λιπαρά, όπως για παράδειγμα οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο, τα ψάρια, το ταχίνι, το λάδι, το βούτυρο και πρωτείνες που βρίσκονται στο κρέας, τη γαλοπούλα, το κοτόπουλο, το ψάρι και την σόγια.

Κετογονική δίαιτα -Η μόνη που αξίζει, την ακολουθεί η Χάλι Μπέρι  | iefimerida.gr 0


Απαγορευμένες τροφές της κετογονικής δίαιτας είναι τα δημητριακά, το ψωμί, το ρύζι, τα ζυμαρικά, τα αμυλούχα λαχανικά, πολλά φρούτα, τα γλυκά, η ζάχαρη, το μέλι και τα όσπρια. Και φυσικά όλα τα γλυκά.


«Δεν τρώω ζυμαρικά, πίτσες και καθόλου ζάχαρη. Τρώω κρέας, μου αρέσει το κοτόπουλο και έχω αδυναμία στα λαχανικά» δήλωσε η Χάλι Μπέρι για τη διατροφή της.


Η ηθοποιός δίνει έμφαση στα καλά λιπαρά και τρώει αβοκάντο για πρωινό και λιπαρά ψάρια για μεσημεριανό, χρησιμοποιεί βούτυρο και αποφεύγει εντελώς τη ζάχαρη.

Στα τρόφιμα που επιτρέπονται είναι επίσης τα λαχανικά ή και το τυρί όταν δεν περιλαμβάνει ζάχαρη. Τα φρούτα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο γιατί περιέχουν πολλά σάκχαρα. «Περίπου 12 γραμμάρια ζάχαρη τη μέρα από φρούτα, ήτοι 100 γραμμάρια φρούτο», αναφέρει η διατροφολόφος και συμβουλεύει να προτιμούμε τις φράουλες, τα μύρτιλλα, τις φραμπουάζ, περίπου 50 γραμμάρια την ημέρα.

Κετογονική δίαιτα -Η μόνη που αξίζει, την ακολουθεί η Χάλι Μπέρι  | iefimerida.gr 1


Σε αυτή τη λίστα μπορεί κάποιος να προσθέσει «τα γιαούρτια τα οποία περιέχουν 5% λακτόζη και προτιμήστε τα ελληνικά γιαούρτια γιατί είναι πολύ λιπαρά», λέει η ειδικός.

Προσοχή στις ποσότητες!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κετονική δίαιτα λίπη κρέας ζάχαρη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ