Ακροδεξιοί πολιτοφύλακες θέλουν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους - iefimerida.gr

Ακροδεξιοί πολιτοφύλακες θέλουν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους

Πατριωτική Πολιτοφυλακή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί τον τελευταίο καιρό η είδηση πως υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι οργανώνονται σε αυτόκλητες ομάδες πολιτοφυλάκων, η λειτουργία των οποίων θυμίζει αρκετά, παραστρατιωτικές οργανώσεις.

Με ρητορική που παραπέμπει στον εθνικισμό και στην ακροδεξιά, οι ομάδες αυτές στρατολογούν εθελοντές πολίτες προκειμένου όταν «έρθει η ώρα», να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Όπως υποστηρίζουν, σκοπός τους είναι να βοηθήσουν και να προστατεύσουν τους πολίτες που θα εξεγερθούν, κατά το ξέσπασμα που θα φέρει η οικονομική κρίση και η ανέχεια.

Το φαινόμενο αυτό εξαπλώνεται αφού οι εμπνευστές τους έχουν μία ισχυρή διαδικτυακή παρουσία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η Πατριωτική Πολιτοφυλακή όπως ονομάζεται, αποτελείται από εφέδρους στρατιώτες και αξιωματικούς οι οποίοι όμως δεν υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις. Ωστόσο ανοικτή είναι η ομάδα και σε πολίτες που δεν έχουν σχέση με τον στρατό.

Για όσους θεωρούν την Πατριωτική Πολιτοφυλακή σαν παραστρατιωτική οργάνωση οι υπεύθυνοί της, τονίζουν ότι δεν έχει καμμία αλήθεια κάτι τέτοιο, ενώ συμπληρώνουν ότι δεν έχουν καμμία σχέση η εξάρτιση με οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα. Επίσης στο «πλαίσιο επιχειρησιακής ετοιμότητας» η οργάνωση, πραγματοποιεί τακτικές εκπαιδεύσεις στα βουνά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ