Γιατί πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον έβγαλαν το μωρό «Λούις» - iefimerida.gr

Γιατί πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον έβγαλαν το μωρό «Λούις»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λούις, Αρθουρ, Κάρολος, είναι το όνομα που έδωσαν Κέιτ Μίντλετον και πρίγκιπας Γουίλιαμ στο τρίτο τους παιδί.

Μπορεί στα ελληνικά το όνομα «Λούις» να ακούγεται λίγο παράξενο, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα όνομα εξόχως βασιλικό. Κλασικό βασιλικό. Πρόκειται για το όνομα που στα ελληνικά αποκαλούμε «Λουδοβίκος».

Πέραν του γεγονότος, όμως, ότι το Λούις είναι ένα κλασικό βασιλικό όνομα, πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον επέλεξαν το εν λόγω όνομα για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Ο κυριότερος, να τιμήσουν τον πρίγκιπα Κάρολο. Τον πατέρα του πρίγκιπα Γουίλιαμ και μέλλοντα βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας ούτως ή άλλως το ζευγάρι τον έχει τιμήσει πολλαπλά, με τα ονόματα των παιδιών του. Αφενός με την πριγκίπισσα Σάρλοτ η οποία έχει το όνομα του παππού της «Καρολίνα». Αφετέρου με τον μικρό πρίγκιπα του οποίου όλοκληρο το όνομα είναι Λούις Αρθουρ Κάρολος. Πέρα από το Κάρολος το ζευγάρι τιμά τον πατέρα του πρίγκιπα Γουίλιαμ, όμως και με το κύριο όνομα του μικρού, το «Λούις».

Και αυτό γιατί «Λούις» ονομαζόταν ο αγαπημένος «παππούς» του πρίγκιπα Καρόλου, Λόρδος Mountbatten, θείος του πρίγκιπα Φιλίππου, ο οποίος σκοτώθηκε το 1979, όταν ο IRA έβαλε μια βόμβα στη βάρκα του.

Ο πρώτος Γάλλος Βασιλιάς με το όνομα Λουδοβίκος, «Λουδοβίκος ο 1ος», γνωστός ως «Λουδοβίκος ο ευσεβής» έζησε από το 778 ως το 840.

Ο πιο γνωστός όλων των βασιλιάδων με το όνομα Λουδοβίκος, ήταν ο Λουδοβίκος ο 14ος, γνωστός ως «βασιλιάς τοη ήλιου» ο οποίος βασίλεψε επί 72 χρόνια και 110 ημέρες, η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη βασιλεία. Η βασίλισσα Ελισάβετ που θεωρείται ότι έχει μακροημερεύσει στο θρόνο, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 66ο έτος της βασιλείας της.

Ο τελευταίος βασιλιάς με το όνομα Λουδοβίκος ήταν ο Λουδοβίκος ο 18ος, ο οποίος βασίλεψε για ένα χρόνο, μέχρι που ο Ναπολέοντας τελείωσε μια καλή με τη μοναρχία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ