To γυμνό γυμναστήριο της Ισπανίας

Ιδρώνεις στο μηχάνημα για τους προσαγωγούς στο γυμναστήριο και θες να βγάλεις την μπλούζα σου (ενώ δεν φοράς σουτιέν); Νιώθεις τη φόρμα να σου κόβει την ταχύτητα στο διάδρομο και θες να την αφαιρέσεις άμεσα; Κάνεις τους καλύτερους κοιλιακούς χωρίς ρούχα; Νιώσε ελεύθερα και πέτα τα όλα στο ανατολικό γυμναστήριο του Arrigorriaga. Επιστροφή στη φύση; Απροσδόκητα ζεστό καλοκαίρι; Ή πατέντα για αύξηση κερδών; Ρητορική η ερώτηση.

Ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου Merche Laseca, έχοντας αντιληφθεί τις τάσεις της εποχής -αυτό που διατυμπανίζουν καθημερινά οι Έλληνες πολιτικοί περί λιτότητας- και βλέποντας την πελατεία του συνεχώς να φθίνει, αποφάσισε να αλλάξει το γυμναστήριό του σε χώρο άσκησης γυμνιστών. Όπως εξηγεί ο ίδιος στο BBC με περισσή ειλικρίνεια -και γυμνό θράσος: «Εγώ προσωπικά δεν είμαι γυμνιστής, αλλά δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Όπως και να ‘χει, η πρωτοβουλία είχε σκοπό της τα λεφτά». Και πράγματι, ο επιχειρηματίας δεν έπεσε έξω. Με 12 παραλίες γυμνιστών, δύο πισίνες γυμνιστών και έναν γυμνό μαραθώνιο να γίνεται κάθε χρόνο στη γύρω περιοχή, η στήριξή του από τον ντόπιο πληθυσμό ήταν αναμενόμενη.

Γύρω από τη γυμνή γυμναστική ωστόσο έχει φουντώσει ένας έντονος διάλογος σχετικά με το κατά πόσο είναι υγιεινό και πρακτικό να γυμνάζεσαι φορώντας αποκλειστικά το κουστουμάκι της κολυμπήθρας. «Είναι πολύ φυσικό και άνετο να γυμνάζεσαι γυμνός» παραδέχεται μία πελάτισσα του γυμναστηρίου. Αντίστοιχα, ο αντίλογος αναφέρεται σε ανθυγιεινές συνθήκες άσκησης καθώς «τα ρούχα είναι αυτά που συγκρατούν τον ιδρώτα. Αν γυμνάζεσαι γυμνός, πού πάει ο ιδρώτας; Στα μηχανήματα; Το πάτωμα ή στον διπλανό σου;» Όπως και να ‘χει, ο ιδιοκτήτης δεν φαίνεται να πτοείται και αναγγέλλει την έναρξη γυμνών μαθημάτων γιόγκα. Εσύ ακόμα ιδρώνεις τη φανέλα;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ