Καύσιμα και ανεργία ρίχνουν τα ποσοστά του Ομπάμα - iefimerida.gr

Καύσιμα και ανεργία ρίχνουν τα ποσοστά του Ομπάμα

Η τιμή των καυσίμων και η ανεργία ρίχνουν τα ποσοστά του Ομπάμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο 41% μειώθηκε η δημοτικότητα του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα , κυρίως λόγω της ανόδου της τιμής των καυσίμων και της διατήρησης του ποσοστού της ανεργίας σε υψηλό επίπεδο σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα χθες.

Περίπου οκτώ μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό των New York Times/CBS News κατέδειξε ότι ο Ομπάμα έχασε εννιά μονάδες από την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα, πριν από ένα μήνα, που του έδινε δημοτικότητα 50%.

Παρότι το 47% των ερωτηθέντων αποδοκιμάζει τις επιδόσεις του Αμερικανού Προέδρου (έναντι ενός 41% που τις επιδοκιμάζει), ο Μπαράκ Ομπάμα εμφανίζεται να υπερτερεί σε σύγκριση και με τους δύο ισχυρότερους υποψηφίους για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να τον αντιμετωπίσουν το Νοέμβριο, τον Μιτ Ρόμνεϊ (47% έναντι 44%) καθώς και τον υπερσυντηρητικό Ρικ Σαντόρουμ (48% έναντι 44%). Ωστόσο τα ποσοστά αυτά δεν του εξασφαλίζουν μια βέβαιη νίκη - με δεδομένο ότι το περιθώριο σφάλματος της έρευνας ήταν ±3% -, ενώ και στις δύο περιπτώσεις οι διαφορές είναι μικρότερες από ό,τι τον περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ