Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο, σήμερα, σε όλη την Ελλάδα - iefimerida.gr

Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο, σήμερα, σε όλη την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κακοκαιρία και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και σήμερα Τρίτη, ενώ η ΕΜΥ προβλέπει βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους, αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα νότια, οι οποίες στις νησιωτικές περιοχές θα είναι κατά τόπους έντονες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και στα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 8 και τοπικά στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ.

Συγκεκριμένα στην Αττική θα σημειωθούν βροχοπτώσεις, ενώ αναμένεται να χιονίσει στα γύρω ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι αργά το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι, όμως, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα,από 2 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 2 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, και στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 2 έως 15 βαθμούς .

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί εντάσεως 4-6 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ θα πέσουν χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν 8 με 9 μποφόρ.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, ενώ θα πέσουν χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ